Infoartnet - Web Média Marketing

A Menükezelő felületének áttekintése

A "Menükezelő" ablakában táblázatos formában láthatja az Ön által kiválasztott menürendszer összes elemét, illetve azok jellemzőit.
 

Menüelem jellemzők

Jelölőnégyzet: Ha valamelyik menüelemen szeretne műveletet végezni, pl.: Szerkesztés , Áthelyezés , Másolás , vagy éppen Törlés , akkor a megfelelő jelölőnégyzetbe kattintva ki kell jelölnie, hogy melyik menüeleme(ke)n kívánja elvégezni a műveletet.

Menüelem: A menüpont nevével és helyzetével írható le. A megjelenítés elve a „Fa elv”, azaz a fő menüpont alatt, egy kis eltolással beljebb látszik a hozzá tartozó (belőle nyíló) almenü-pont, és így tovább.
     

FONTOS: Maximum kétszintű - nagyon indokolt esetben, esetleg 3 szintű - menüt érdemes csak tervezni, ugyanis számos tanulmánnyal alátámasztott tény, hogy az emberek, amit nem érnek el 2-3 kattintással, azt tovább már nem is keresik.

Publikálva: Ha itt zöld „jelzést” ad, akkor a menüelem látszik a menüszerkezetben, ha letiltotta (piros „jelzés”) akkor a menüelem és a hozzá kapcsolt tartalmak nem fognak megjelenni a menüszerkezetben, a portálon.

Újrarendezés, és Sorrend: Jól megfigyelhető, hogy a fő menüpontok és az egyes menüelemekhez tartozó almenü pontok is külön-külön számozva vannak. Ez a sorszámozás a megjelenés sorrendjét jelenti. Ha a főmenü a portál "Top" részében vízszintesen került elrendezésre, akkor a főpontok számozása a képernyőn, a balról-jobbra való megjelenés sorrendjét jelenti. A hozzájuk tartozó almenük számozása, a menü kibontásakor megjelenő listában, a függőleges megjelenés sorrendjét jelenti, azaz a legkisebb sorszámú lesz felülről a legelső, az oszlopban.A rendezést, az oszlopban található fel-, és lefelé mutató nyilakkal, vagy a dobozokban a számok átírásával teheti meg. A menüelemek új sorrendjét, a "Sorrend" fejléc mellett található "Mentés" gombbal rögzítheti.

Hozzáférés: A menüelem megjelenésével, illetve hozzáférhetőségével kapcsolatban 3 opciót állíthat be:

  • Public: Bármely látogató láthatja.
  • Registered: Csak a portálra bejelentkezett, regisztrált látogatók láthatják. 
  • Special: Csak külön engedélyezéssel látható.A regisztrációhoz, vagy speciális joghoz kötött menüelemeket a portál egy „átlag” látogatónak nem jeleníti meg, így az azokhoz kötött tartalmi elemek sem lesznek elérhetők.

Típus: A menüelemhez kapcsolt tartalmi elem típusát mutatja. (A típusok tárgyalását lásd később.)

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter