Infoartnet - Web Média Marketing

A webbolt rendszer általános jellemzői és elérése

A webbolt rendszerről, általánosságban

A következő képen, a webbolt rendszer Főoldalának elemei láthatók. A webboltról szóló fejezetekben, ezen elemeket fogjuk funkcionálisan áttekinteni.

Az AWE webbolt (webshop), egy multi-site környezetben üzemelő, on-line termékkatalógus és webáruház rendszer, mely termékek értékesítésére és elektronikus fájlok tárolására, megosztására szolgál.

A rendszerben minden termék rendelkezik alapértelmezett tulajdonságokkal, pl.: név, azonosító szám, súly, ár, leírás, kép, stb.

A rendszer katalógus szemléletű felépítése lehetővé teszi a termékek egyedi tulajdonság mezőkkel való ellátását is. Az egyedi mezők, az egyes terméktípusoknak az eltérő információ mennyiség igényét szolgálják ki.

A feldolgozást könnyítő terméksablonok létrehozásával, a termékek egyedi mezőtulajdonságaik alapján szűrhetők, illetve kereshetők.

A rendszer lehetőséget kínál több termék egyidejű módosítására, áthelyezésére és egyéb általános műveletek csoportos elvégzésére.

A rendszer beépített, automata kép átméretezési lehetőséggel, valamint vízjel és logó elhelyezéssel támogatott média kezelővel is rendelkezik.

A dokumentumkezelő biztonsági típuskezelése felismeri a PDF, DOC, XLS, RTF, stb. szabvány dokumentumokat.

A nem elektronikus termékek esetén, a rendszer biztosítja a bolti átvétel és kiszállítási formák közötti választás lehetőségét. A kiszállításnál, a súly alapján automatikusan számol kiszállítási költséget, az érték alapján pedig utánvételi díjat.

A vásárlási folyamat utánvétel és on-line banki fizetési módokat támogat. Az on-line fizetési forma azonnal visszaellenőrizhető eredményt mutat a rendeléskezelésnél.

A felhasználók egyedileg vagy csoportonként azonosíthatók. Az azonosítást felhasználva, egyedi kedvezményrendszerrel értékesíthetők a szolgáltatások és a termékek. Hat ártábla, termékcsoportos vagy egyedi termék kedvezmények, egyedi termékárak, akciók biztosítanak széles palettát a beállításokhoz.

A megrendelések teljesítését a felhasználók nyomon követhetik. Lehetőség van részteljesítésre is. A megrendelések szűrésekkel exportálhatók a logisztikai műveletek megkönnyítésére.

Extra funkciókként lehetőség van a következőkre:

 • Ajánlott termékek kezelése,
 • Gyűjtő termékkezelés,
 • Terméksablon kezelés,
 • Termékszűrő használat,
 • Termékcsoport kezelés,
 • Információk és bannerek elhelyezése, kategóriákhoz rendelten.

A webbolt rendszer elérése

Az előző ábrán látható webbolt környezetet (menürendszert), az adminisztrátori bejelentkezést követően, a "Webshop" funkció ikonnal lehet elérni.

Súgó

Ezen a felületen 3 menüpont található:

 • Kezelési leírás: Az on-line használati útmutató elérése,
 • Hibabejelentés: Üzenetküldési lehetőség a rendszeradminisztrátornak,
 • Névjegy: A termékverzió és a gyártó/forgalmazó adatai.

Kilépés a webbolt rendszerből

A nyíllal jelölt menüpontra klikkelve lehet a webbolt rendszerből kilépni.

A kilépést követően, a képernyő tetején már nem a webbolt menüje látható, hanem az AWE rendszer adminisztrátori főmenüje.

Megjegyzés: Mind a webbolt, mind az AWE 2.5 főmenüjében van "Főoldal” menüpont, de teljesen más tartalommal.

 • Webbolt főmenü

 • AWE 2.5 főmenü

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter