Infoartnet - Web Média Marketing

Általános áttekintés

Bár tartalmi elemeket már tud létrehozni, mindezek addig nem fognak a weben megjelenni - hacsak nem kapcsolta be a főoldali megjelenítést -, amíg azokat egy menüponthoz nem kapcsolja. A web portálon elolvasható tartalmak rendszerezett megjelenítéséhez egy jól áttekinthető menürendszerre van szükség. A menürendszer bármikor átalakítható, de természetesen egy jól előkészített munkánál nem menet közben kell ezt megtenni (bár a kisebb változtatások, módosítások igénye bármikor felmerülhet a tartalom karbantartása közben is). Érdemes újra átgondolni a "Szekció-, Kategória-kezelő" fejezetben megfogalmazott gondolatokat, ahol a Szekció/Kategória és a menüszerkezet közötti összefüggésről volt szó.

A menü tehát az oldalak közötti navigáció egyik legfontosabb eszköze amellett, hogy a tartalmi elemekhez is a menük segítségével lehet hozzáférni. Az AWE-ban a "menük" olyan linkcsoportok, melyek szekciókra, kategóriákra, tartalmi elemekre, komponensekre, vagy külső oldalakra mutatnak. Az egyes linkeket más néven "menüpontoknak" is nevezzük. Leggyakrabban a tartalmi elemekhez, a külső oldalak eléréséhez, vagy a komponensekhez rendelünk menüpontot, és jóval ritkábban egy szekcióhoz, vagy egy kategóriához.
 

A menük megjelenése a portálon


 

Adminisztrátorként, Ön elsősorban a "mainmenu"-vel fog találkozni.
Ez az a menüsor, amit "Főmenü"-ként szoktunk emlegetni. Ebbe a menübe hozhat létre új, vagy szüntethet meg már meglévő menüpontokat.

FONTOS: A „Főoldal” nevű menüpont nem törölhető!

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter