Infoartnet - Web Média Marketing

Általános eszköztár-ikonok

A megjelenő eszköztár-ikon választék az alkalmazott menüponttól függően változhat, de értelem szerűen, az egyes ikonok jelentése nem változik.
Az egyes ikonok jelentésében segít, a gomb fölé vitt egérkurzor hatására megjelenő buboréksúgó.

 
Médiafájlok kezelése eszköztár (Feltöltés, Létrehozás)
    Dokumentumok kezelése eszköztár (Törlés, Feltöltés, Vezérlőpult)
      Menükezelő eszköztár (Új, Szerkeszt, Másol, Töröl)
        Tartalmi elem szerkesztése eszköztár (Előnézet, Kép feltöltése, Mentés, Alkalmaz, Bezár)
          Szekciókezelő eszköztár (Publikál, Nem publikál, Új, Másol, Szerkeszt, Töröl)
              Tartalmi elemkezelő eszköztár (Új, Szerkeszt, Publikál, Nem publikál, Áthelyez, Másol, Archivál, Töröl)

Eszköztár-ikonok

A felületbe helyezett, általánosan használt ikonok és funkcióik:

Publikál (Publish): Az ikonra kattintva a kategória vagy elem, publikálásra kerül. A publikált elemeket (tartalmakat) a honlap látogatói is láthatják.

Nem publikál (Unpublish): Az ikonra kattintva, a kategória vagy elem publikálása visszavonásra kerül. Publikálás visszavonásakor az AWE a tartalmi elemeknél nem törli az adott elemet, erre a célra a "Törlés" vagy "Eltávolít" ikon használható.

Archivál: Az ikonra kattintva, a tartalmi elem átkerül az Archívumba.

Új: Az ikonra kattintva egy új elem, új kategória, új szekció, új link, stb. hozható létre.

Szerkesztés: Az ikonra kattintva egy létező, kijelölt elem válik szerkeszthetővé.

Törlés vagy Eltávolítás: Az ikonra kattintva egy létező, kijelölt elem kerül törlésre, eltávolításra.

Mozgatás: Az ikonra kattintva egy létező, kijelölt elemet egy másik, már létező szekcióba vagy kategóriába helyezhet át.

Mentés: Az ikonra kattintva egy új vagy már létező, de éppen szerkesztés alatt álló elem kerül mentésre, ezt követően pedig a szerkesztő felület automatikusan bezárul.

Alkalmaz: Az ikonra kattintva az éppen szerkesztett elem mentésre kerül, de a szerkesztő felület nem záródik be, a szerkesztési munka ugyanott folytatható. Ez a funkció, a felhasználó által kezdeményezett időszakos, biztonsági mentésnek felel meg. Publikációk készítése során érdemes gyakran használni.

Mégsem/Bezár: Az ikonra kattintva mentés vagy változtatás nélkül léphet vissza, az előző vezérlési szintre. Mentés nélküli kilépéshez ezt az ikont kell használni, a web böngésző "Vissza" gombja helyett! (Az indoklást lásd a következő, "Megjegyzés" bekezdés alatt.)

Megjegyzés: Ügyeljen arra, hogy a tartalmak szerkesztésénél és egyéb, az AWE-ra vonatkozó beállítások módosításai közben az AWE "Mégsem"    gombját használja kilépésre, a böngésző "Vissza" gombja helyett. (Alkalmanként ez a gomb "Bezár" néven jelenik meg az ablakban.)
A fentiek betartása azért nagyon fontos, mert az AWE adminisztrációs felületéhez egy időben akár többen is hozzáférhetnek, s az AWE azokat a területeket, amelyekre már valamelyik admin tag belépett, zárolja. E zárolt állapotban az AWE a többieket nem engedi egyazon időben ugyanarra a területre belépni, nehogy egymás módosításait felülírják. (Lássuk be, ebből meglehetősen nagy kavarodás származna.)
Ha 1–1 területre való belépés után (pl.: cikk szerkesztésekor) nem a "Mégsem/Bezár" gombot választva lép vissza, hanem a böngésző program (pl.: Mozilla Firefox) "Vissza" gombját használja, az AWE nem érzékeli, hogy Ön a szerkesztést befejezte, ezért a tartalmat továbbra is zárolva tartja, s addig a többiek nem férhetnek hozzá szerkesztési céllal. Ha mégis előfordul, lépjen be újra a már zárolt területre, majd az AWE "Mégsem/Bezár" gombjával lépjen ki, ezzel megszünteti a zárolást.

  


Előnézet: Az ikonra kattintva egy új, felugró ablakban megnézheti, hogy is fog kinézni a szerkesztett elem a mentés után. Ha a böngészőben, vagy más szoftver segítségével letiltja a felugró ablakok megjelenését, akkor az "Előnézet" funkció nem lesz elérhető.

Feltöltés:  Az ikonra kattintva egy fájlt (pl.: képet, animációt, dokumentumot, stb.) tölthet fel a honlapra. (Megjegyzés: Külső fejlesztő által írt komponens használatánál egyes ikonokhoz más funkciókat is hozzárendelhetnek.)

A menüsáv "Főoldal" pontja kapcsolatot biztosít az aktuális felhasználónak/adminisztrátornak egyedi beállítások elvégzésére.

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter