Infoartnet - Web Média Marketing

Intézményi arculattervezés: NYITOK Klaszter

  • Szolgáltatások: arculati koncepció logótól a kiállítási arculatig, arculati kézikönyv szerkesztése USZT-ben meghatározott alapokat kötelező jelleggel használva, folyamatos grafikai szolgáltatás és arculati utánkövetés
  • Átadás ideje: 2011 - 2012

    A Nyugat-Dunántúli Informatikai és Felnőttképzési Klaszter arculati kézikönyve egy komplex arculatot takar, mely a Klaszter cégeinek megjelenését szervezi egységbe. Mind offline, mind online arculati elemeket tartalmaz, így a kommunikáció teljes vertikumát lefedi. Fontos volt a tervezés szempontjából, hogy elsősorban IT és felnőttképzéssel foglalkozó cégeket tömörít magában a Klaszter és be kellett tartanunk az Új Széchenyi Terv arculati szabályozásait is. Az elemeket folyamatos utánkövetéssel javítjuk, illetve bővítjük azt ha szükséges.

Az arculat érdekesebb elemei:

  • A logó leginkább a vezetők ízlését tükrözi, melyet sok vázlatból választottak ki. Elsődlegesen a klaszter regionális elhelyezkedését és nyitott szellemiségét próbáltuk vizuálisan kifejezni.
  • A logó nem iskolapéldája az egyszerűségnek, azonban a szemlélő egyértelműen el tudja helyezni a klasztert mind térben, mind időben.
  • A megbízás azonnal egy komplex rendszerű arculat tevezését igényelte, ami elég ritka egy nemrégiben alakult klaszter vagy csoport tekintetében. Mivel a vezetőség haladó szellemű és ezt a klaszter tagjai el is várják tőle, tudta hogy legjobb egyben megtervezni és egy rendszerben gondolkodni a jövőre való tekintettel. Az arculat elemeit kiszerkesztettük, szabályrendszerét kialakítottuk és egy kézikönyvbe összegeztük.
  • Offline és online elemeket egy rendszerbe foglaltuk és kerek egésszé formáltuk
^
Facebook
Instagram
Twitter