Infoartnet - Web Média Marketing

Miért NE továbbítsuk a céges leveleket automatikusan a Gmail felé?

ceges-levelezes-pub.jpg

Több esetben tapasztaltuk, hogy a kényelem érdekében sokan a céges leveleiket továbbítják a Gmail felé. Szeretném megvilágítani, hogy ez miért nem jó ötlet!

  1. A legtöbb esetben munkaszerződésünk a cég üzleti titkainak megóvását írja elő. A magánfiókba történő továbbításhoz engedélyt kellene kérni a munkáltatótól. Ennek hiányában ez illegális jogilag és számonkérhetőek vagyunk érte!
  2. A Gmail Spam szűrő rendszere a céges postafiókba érkező kéretlen leveleket is meg fogja kapni átirányítás esetén, amit úgy fog értékelni, hogy a céges levelezőszerver egy Spam szerver és ki is tilthatja azt (jó hosszú időre). Emiatt a cég nem fog tudni semmilyen levelet küldeni más Gmail fiókba sem! Na ezért is számonkérhetőek leszünk!
  3. A Gmail a jelenlegi szerződési feltételeiben a levelek tartalmának átvizsgálását a következőkre használja (az ÁSZF-ben ellenőrizhető): 
    • spam, rosszindulatú programok és illegális tartalmak keresése céljából;
    • szolgáltatásainknak az Ön számára való személyre szabásához, például ajánlások és személyre szabott keresési találatok, tartalmak és hirdetések biztosítása céljából
    • ...de a legfontosabb, hogy: Új technológiák és szolgáltatások fejlesztése a Google számára, a jelen feltételekkel összhangban. … Ez a licenc mindaddig érvényes, amíg az Ön tartalmát szellemi tulajdonjogok védik.

Tehát, ha fejlesztést vagy szellemi terméket tartalmazott az e-mail, és azt épp nem védi semmilyen jogvédő, akkor azt felhasználhatják!

Védjük munkahelyünk értékeit és saját érdekeinket együtt okosan!

^
Facebook
Instagram
Twitter