Infoartnet - Web Média Marketing

Elsődleges URL - HTTPS, biztonságos böngészés a Chrome-ban

Chrome böngészőben, ha nem használ https-t, ez a hibaüzenet: az ön kapcsolata nem privátMég nincs SSL tanúsítvány a weboldalán? Nem így kezdődik a weblapja URL-je, hogy https://?

Egy újabb erős indok, hogy ne halogassa tovább!

A Chrome böngésző várhatóan 2021. augusztus 31-i frissítésekor bevezeti, hogy a most érvényben lévő elsődleges https:// -en kívül, figyelmeztetni is fogja a látogatókat, hogy olyan oldalt kíván meglátogatni, ami titkosítatlan. Mi a reakciója egy átlagos felhasználónak? Elnavigál onnan, meg sem próbál belépni.

Bővebben...

A Chrome böngésző jelenlegi verziója már alapértelmezetten https://-rel keresi a weboldalt, ha a keresőbe a felhasználó nem adja meg a protokoll típusát, tehát csak pl. domaint ír be (enleszekalegjobb.hu). Ebben az esetben a keresés automatikusan így egészül ki: https://enleszekalegjobb.hu

Amennyiben az oldalon nincs SSL tanúsítvány, akkor azonnal hibaüzenetet kapunk már most is, hogy Az Ön kapcsolata nem privát. Az oldalra a felhasználó úgy tud mégis továbblépni, hogy megnyomja a Speciális gombot, majd a megjelenő linkre kattint, hogy Tovább a(z) enleszekalegjobb.hu webhelyre (nem biztonságos).Ez nagyfokú bizalomvesztéssel jár a weboldallal kapcsolatban, sőt, sokan nem is tudják ezt az utat végigjárni és egyszerűen megnyomják csak a Vissza a bizonsághoz gombot, ezzel visszalépnek a böngészőben az előző látogatott oldalra.
(Ha a jelzett újítást még augusztus 31-i frissítés előtt  szeretné tesztelni, akkor a Crome Canary verzió címsorába ezt kell beírni: "chrome://flags/#https-only-mode-setting", majd engedélyezni kell az "Always use secure connections" opciót.)

Nemcsak a Chrome böngésző az, aki ilyen módon próbálja erősíteni a titkosított kapcsolattal rendelkező oldalak megjelenését, hanem a többi gyakorta használatos böngésző is. Ezért kérjük, hogy ellenőrizze a weboldalát, és amennyiben nem szeretné, hogy nagy mértékű látogatóvesztése legyen az SSL tanúsítvány hiánya miatt, akkor keresse ügyfélszolgálatunkat, segítünk a tanúsítványt beszerezni és elhelyezni az oldalon.

A tanúsítvány ára jelenleg: 10.000 Ft+ÁFA, beállítása 1 munkaóra díja.

Ügyfélszolgálatunkat a weboldal admin felületén indított bejelentéssel tudja elérni.

 

^
Facebook
Instagram
Twitter