Infoartnet - Web Média Marketing

Image properties - (Kép beállításai)

Kép szerkesztését teszi lehetővé. Ennek a parancsnak a segítségével lehet végrehajtani utólagos módosításokat, beállításokat, a beszúrt képeken.

A fejezet fő témáihoz mutató linkek:


General – Általános tulajdonságok

Image URL: A kép webcíme/elérési útvonala. Ha egy létező, weben tárolt képet szeretne beilleszteni az oldalba, akkor ide írja, vagy másolja be a kép elérési címét.

Fontos: Ha a kép helyét nem Ön tartja karban, akkor előfordulhat, hogy lekerül a kép a webről és akkor az Ön oldalán sem fog megjelenni. Ebbe a rovatba kerül a "Médiafájlok kezelése"-ből kiválasztott saját kép elérési útvonala is.

Image list: A képlista megjelenítése, ha egy másik képet szeretne választani.

Image description: A kép leírása. Itt adhatja meg a képhez tartozó helyőrző szöveget.

Title: Címke. Rendelhet a képhez egy feliratot, ami majd az egérkurzor hatására, a kurzornál fog megjelenni, mint egy buboréksúgó.

Preview: Előnézet. A kiválasztott képet láthatja itt kicsinyítve. Ha szeretne a képen egyéb beállításokat végrehajtani, akkor azt a beszúráskor azonnal végrehajthatja az "Appearance" (Megjelenés), illetve az "Advanced" (Haladó) fülek segítségével.
 
( << )
 

Appearance – Megjelenés

Alignment: Igazítás. A kép és egyéb oldalelemek, pl.: a szöveg elhelyezkedésének a beállítása. Egy választólista segítségével adhatja meg az igazítás módját.

 • Baseline: Ez az alapértelmezés. Ez általában a bal alsó sarok, szöveg esetén pedig a karakter a kép jobb alsó sarkához igazodik. Ez a beállítás megegyezik a
  • Bottom: Alul,
  • Text Bottom: Szöveg alul, és az
  • Absolute Bottom: Teljesen alul opcióval.
 • Top: Felül. Szöveg esetén, a kijelölt karakter a kép jobb felső sarkához igazodik. Ez a beállítás megegyezik a
  • Text Top: Szöveg felül opcióval.
 • Middle: Középen. Szöveg esetén a karakter a kép középvonalához illeszkedik, jobbról.
 • Absolute Middle: Teljesen középen. Egy kicsit lejjebb igazítja a szöveget, a kép geometriai közepéhez.
 • Left: Balra. Négyzetes körbefutatást tesz lehetővé úgy, hogy a szöveg mellett, baloldalt helyezkedik el a kép.
 • Right: Jobbra. Négyzetes körbefutatást tesz lehetővé úgy, hogy a szöveg mellett, a jobb oldalon helyezkedik el a kép

Az egyes igazítások (alignment) szemléltető ábrái

Dimensions:
Méretek. A kép eredeti méretét lehet itt megváltoztatni, pixelben. Ha üresen hagyja, akkor a program, a kép eredeti méretét használja.

Fontos: Ha a kép az oldalhoz képest túl nagy méretű, akkor célszerű azt egy külső képszerkesztő programmal fizikailag átméretezni és elmenteni, majd a kicsinyített képet feltölteni a "Médiafájlok kezelése"-ben. Ugyanis, az itt tárgyalt méretezés csak logikai méretváltoztatást jelent, azaz a kép kisebb lesz ugyan pixelben, de a mérete byte-ban ugyanakkora marad, így ha sok nagyméretű képet használ fel ilyen módon, akkor a weboldal letöltése lassulni fog.

Constrain proportions: Méretarányok megtartása.

Bekapcsolt állapotban méretarányos változást hoz létre, ezért elég csak az egyik paramétert megadni, mégsem lép fel torzulás. Kikapcsolt állapotban a kép mindkét paraméterét Önnek kell megadnia, ezért előfordulhat torzulás.

Vertical/Horizontal space: Függőleges/Vízszintes távolság.

A kép körüli üres terület nagyságát határozhata meg ennél a két beállításnál. Az értékeket pixelben kell megadni.

Border: Szegély. A képhez rendelhet egy fekete színű, Ön által meghatározott vastagságú szegélyvonalat. A szegély vastagságát pixelben kell megadnia.


 
( << )

Advanced – Haladó

Erről a panelről csak egy érdekességet szeretnék kiemelni, mégpedig a "Váltókép" létrehozásának a lehetőségét. A Váltókép egy olyan objektum, amely két feltöltött képből épül fel, és a képek közötti váltás, az egér áthaladásakor történik meg.

Swap image: Képcsere.

Alternative image: Kép választás.

Váltókép készítéséhez kapcsolja be ezt a kapcsolót. Feltétel, hogy a "General" fülnél legyen beillesztve egy kép, ami a váltásban részt vesz. Érdemes a váltóképek közül az egyiknek, az előzőleg a "General" fülnél feltöltött képnek lennie.

for mouse over: Egér a kép felett. Itt azt kell meghatároznia, hogy melyik kép jelenjen meg, ha a látogató, az egérrel a kép fölé áll. A kép webcíme akkor fog bekerülni, ha az alatta levő "Image list" (képlistából) kiválaszt egy képet.

for mouse out: Az egér áthaladásakor, vagyis a kép elhagyásakor megjelenő kép. A kép webcíme ide is akkor fog bekerülni, ha az alatta levő "Image list" (képlistából) kiválaszt egy képet.
 
( << )

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter