Infoartnet - Web Média Marketing

Insert/Edit anchor - (Horgony beszúrása/szerkesztése)

Az eszköztár elem funkciója: Az oldal jellemző, vagy fontos pontjainak, bekezdéseinek a megjelölése (címzése), az "Insert/Edit link" (Kapcsolat beszúrása/szerkesztése) funkció számára. Ha olyan weboldalt készít, aminek a tartalma lényegesen több, mint egy képernyőnyi hosszúságú, akkor a látogatót kellemetlenül érintheti, hogy sokat kell lapoznia vagy görgetnie. Ezt a navigálási problémát horgonyok,  és a rájuk mutató linkek kapcsolatrendszerével védheti ki. Jelölje meg az oldal fontosabb részeinek a kezdőpontjait egy-egy horgonnyal, majd gyűjtse ki az oldal elejére a megjelölt szakaszok címeit. Ezt követően a kigyűjtött címek és a horgonyok között hozzon létre link kapcsolatokat.

Fontos: Mindig teremtse meg a visszalépés lehetőségét is. Sok esetben a web böngésző "Vissza" gombja is alkalmas erre a feladatra, ellenőrizze, hogy az adott esetben is megfelel-e. Ha nem, akkor ellen irányban is hozzon létre link kapcsolato(ka)t.

Horgony beszúrása: Álljon a kívánt szövegrész elé a kurzorral, majd kattintson az "Insert/Edit anchor" (Horgony beszúrása/szerkesztése) gombra. Kattintson a megjelenő panel "Anchor name" (Horgony neve) mezejébe, és írjon be egy - rövid, ékezetek és speciális karakterek nélküli - praktikus horgonynevet, majd rögzítse az "Insert" gombbal.

Eredményképpen, a szöveg előtt megjelenik egy kis sárga doboz, a horgonyjellel.

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter