Infoartnet - Web Média Marketing

Link kezelő

Linkek listázása

A link listázó adatai

 • Csoportos és egyedi link kijelölés: Ha egy vagy több linknév előtti jelölőnégyzetre klikkel (aktiválja), azzal utasítást ad a rendszernek, hogy a következő link művelet végrehajtása, a kijelölt link(ek)re is vonatkozzon.

  A kijelölések reverzibilisek, vagyis egy újabb kattintás egy már kijelölt négyzetbe, az eredeti kijelölést megszünteti.

  A fejlécben lévő jelölőnégyzet használatával az összes létező linket egy lépésben kijelölheti, illetve az összes kijelölést visszavonhatja.
 • Link neve: A linkek (URL-ek) megjelenítése és olvastatása az esetek túlnyomó részében nem lenne felhasználó-barát megoldás, ezért egy-egy praktikus elnevezéssel is utalhat a linkekre. Célszerű a linkeknek egyértelmű, határozottan a céloldal legfőbb, legjellemzőbb tulajdonságára utaló, "beszédes" nevet adni.
 • Publikus: Ezzel az opcióval a link weboldali megjelenését szabályozhatja. Ha az ikon zöld színű, akkor az adott link megjelenik az összes hozzá kötődő kategória boxban, ha piros színű, akkor viszont nem jelenik meg sehol. Egy-egy ikonra klikkelve, oda-vissza állíthatja a hozzá tartozó link, megjelenítési státuszát.
 • Fizetett: Ezzel a paraméterrel azt állíthatja be, hogy az adott link fizetett-e, vagyis, hogy valaki fizet-e a megjelenéséért. Ha a link fizetett, akkor a piros "kör" helyett, egy zöld "pipa" ikon jelenik meg a mezőben.
 • Kiemelt: Az egyes megjelenített linkek nem feltétlenül azonos jelentőségűek. Ha egyes linkek bármely okból fontosabbak a többi, azonos kategóriához tartozó linknél, akkor adjon nekik "Kiemelt" státuszt. Ez azt eredményezi, hogy ezek a linkek a kliens oldalon hangsúlyosabb grafikai megjelenítést kapnak, mint a társaik. Kiemelt státusz esetén, a piros "kör" helyett egy zöld "pipa" ikon jelenik meg a mezőben.


 • Megjelenítés: Ez a paraméter is két különbözö értéket vehet fel: "Mindenki", vagy "Regisztrált". A beállítást mind a szerkesztő, mind pedig ezen a listázó képernyőn elvégezheti. Ha a listában a "Mindenki" paraméter érték az aktuális, akkor az adott linket bárki láthatja, a "Regisztrált" paraméter érték esetén pedig a link, csak a regisztrált látogatók számára jelenik meg a weboldalon.
 • Érvényes: Ez a paraméter az adott link érvényességének az időintervallumát mutatja, [ÉÉÉÉ-HH-NN ÓÓ:PP] szintaktikával. Az érvényesség kezdete és vége, csak a szerkesztő felületen állítható.
 • Kattintások: Ez az érték azt mutatja, hogy a weboldalon eddig hány látogató kattintott az adott linkre.

Eszköztár ikonok

 • Új: Ha erre az ikonra klikkel, megnyílik a Linkcenter "Új link" felvételező képernyője.

 • Töröl: Ezzel a funkcióval az előzőleg a jelölőnégyzetekkel kiválasztott linkeket törölheti az adatbázisból.  Ha kijelölés nélkül klikkel az ikonra, akkor a következő hibaüzenetet kapja:

Új Link felvétele

1. Lépés

klikkeljen a Linkek listázása képernyő, "Új" ikonjára.

2. Lépés

A megnyíló felvételező ablakban adja meg a szükséges adatokat.

 • Megjelenítendő név: Az új link megnevezése.
 • Link: A valós link. Általában célszerű "CTRL-C"  -  "CTRL-V" billentyű kombinációval bemásolni az URL-t, az eredeti helyről.
 • Link megnyitása: Ezzel a paraméterrel azt írhatja elő, hogy az adott link által definiált felület hol nyíljon meg. A választható opciók, a következők:

  • Új ablakban: A link által meghatározott felület egy új ablakban nyílik meg, a felhasználó szabadon navigálhat (ugrálhat) a Linkcentert, és az abból megnyitott felülete(ke)t tartalmazó ablakok között.

  • Azonos ablakban: A megnyíló felület felülírja az aktuális képernyőt. A linkcenterbe a böngésző program, "Vissza" gombjával tud lépni.

  • Új ablakban, böngésző navigáció nélkül: A link által meghatározott felület egy új ablakban nyílik meg, ami nem tartalmazza a böngésző megszokott léptető funkcióit.
 • Kategória: Ebben az ablakban választhatja ki, hogy az adott link, mely kategóriákhoz tartozzon, vagyis, hogy a kliens oldalon (weboldalon) mely kategóriák boxában jelenjen meg. Csak a korábban már létrehozott link kategóriák közül tud választani. Ha a linket több kategóriához is hozzá kívánja kapcsolni, azt a CTRL billentyű használatával teheti meg. Nyomja folyamatosan a CTRL gombot, közben pedig az egér bal gombjával jelölje meg azokat a kategóriákat, amelyekhez az adott linket hozzá kívánja kapcsolni. A kijelölés reverzibilis, vagyis ugyanígy, a CTRL gomb használatával tudja a linket egy kategóriáról leválasztani.

 • Érvényesség (Dátumtól, Dátumig): Itt adhatja meg az érvényesség időintervallumát. Mindkét dátum mezőhöz tartozik egy-egy naptár funkció, ahol grafikus felületen, a dátum szintaktikájának az ismerete nélkül kiválaszthatja a kezdeti és vég dátumokat.  Az évek és a hónapok a fejlécben, legördülő menüből választhatók és/vagy előre-hátra lapozhatók, az óra és perc adatok pedig 5 perc léptetéssel, a jobb alsó sarokban, legördülő listából választhatók.  Természetesen, a dátumokat közvetlenül is beírhatja a mezőkbe, ekkor viszont tartania kell, az [ÉÉÉÉ-HH-NN ÓÓ:PP]szintaktikát, különben hibaüzenetet kap a rendszertől.
 • Linkhez rendelhető cég: Amennyiben a link szorosan kötődik egy céghez - vagy fordítva -, akkor ebben a mezőben megadhatja a cég nevét.
 • Fizetett: Ennél a paraméternél, az "Igen" vagy "Nem" opciókkal azt állíthatja be, hogy az adott link fizetett-e, vagyis, hogy valaki fizet-e a megjelenéséért.
 • Kiemelt: Ennél a paraméternél, az "Igen" vagy "Nem" opciókkal azt állíthatja be, hogy az adott link kiemelt-e, azaz bármely okból fontosabb-e a többi, ugyanezen kategóriához tartozó linknél. A kiemelt státusz (Igen opció) azt eredményezi, hogy a link hangsúlyosabb grafikai megjelenítést kap a kliens oldalon, mint a társai.
 • Megjelenítés, csak regisztrált felhasználóknak: Az itt beállított "Igen" paraméter érték esetén, a link csak a regisztrált látogatók számára jelenik meg a weboldalon, a "Nem" esetén viszont mindenki láthatja.
 • Publikus: Ezzel az opcióval, a link weboldali megjelenését szabályozhatja. Ha az "Igen" opciót választja, akkor a link megjelenik az összes hozzá kötődő kategória boxban, a "Nem" választása esetén viszont nem jelenik meg sehol.

3. Lépés

Rögzítse az adatokat a "Ment" funkcióval, vagy lépjen vissza a listázóba, a "Mégsem" ikonra való klikkeléssel.

Link módosítása

1. Lépés

A "Linkek listázása" felületen klikkeljen a módosítandó link nevére.

2. Lépés

A megnyíló linkszerkesztő felületen módosítsa a szükséges adato(ka)t.

3. Lépés

Rögzítse az adatokat a "Ment" funkcióval, vagy lépjen vissza a listázóba, a "Mégsem" ikonra való klikkeléssel.

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter