Infoartnet - Web Média Marketing

Médiafájlok kezelése menüpont használata

Célszerű készíteni a Médiafájlok kezelésében (Honlap menü/Médiafájlok kezelése) egy mappát, ahova a szükséges képeket feltölti. A képeket a szerkesztés során a Stories mappából biztosan el lehet elérni, ezért szükséges lesz ebben a mappában legalább egy olyan almappát létrehozni, amiben az Ön lapjainkhoz tartozó média fájlok (képek, videók, animációk, stb.) állományai közös helyen lesznek elérhetők.
A Médiafájlok kezelése kezdőnézete a kép-gyökérkönyvtárban lévő alkönyvtárakat és képeket mutatja, továbbá megjelenít három beviteli mezőt.

A Médiafájlok kezelése három alapfeladatot hajt végre:

 • Igény szerint alkönyvtárakat hoz létre, vagy törli azokat.
 • Médiatartalmat tölt fel a könyvtárstruktúra bármelyik könyvtárába, vagy igény szerint töröl onnan.
 • Lekérdezi a médiafájlok használatához szükséges, teljes URL kódot.


 
Mivel a weboldal, a Főoldal és a hírlevelek megjelenésében fontos a képek megjelenítése is, ezért fontos a közvetlen képfeltöltés helyett, a "Médiafájlok kezelése" menüpont használata.

Először készítünk egy mappát a Médiafájlok kezelésében "hallgato" néven, majd ebbe fogunk képeket feltölteni.

1. Lépés:
Lépjen be a "Honlap menü/Médiafájlok kezelése" menüpontba és nyissa meg a "stories" mappát.

2. Lépés:
A könyvtár létrehozása beviteli mezőbe gépelje be a mappa nevét (a jelen példánkban:  "hallgato") és kattintson az Eszköztár "Létrehozás" gombjára.

Fontos:

 • A mappa neve csakis kisbetűkből álljon,
 • ne tartalmazzon ékezetes karaktereket és
 • ne tartalmazzon speciális, vagy különleges írásjeleket (pl.: szóközt, csillagot, stb.)!      3. Lépés: Nyissa meg az elkészített mappát (kattintson a képére) és töltse fel a felhasználásra szánt képeket.

 • A "Tallózás" gomb segítségével keresse meg a képet tartalmazó mappát.
 • Válassza ki a feljövő ablakban a képet, majd az ablak "Megnyitás" gombjának a hatására, a kép elérési útvonala megjelenik a "Feltöltés" sorban.
 • Befejező lépésként kattintson a Médiafájlok kezelésének, "Feltöltés" ikonjára.

Sikeres feltöltés esetén erről írásos visszajelzést kap, továbbá megjelenik a feltöltött kép kicsinyített előképe is a mappában.
Az előkép alatt láthatja a kép nevét, a tényleges méretét, egy ceruza ikont - amivel a kép HTML kódját hívhatja elő a "Kód" sorba -, illetve a lomtár jelét, amivel az éppen aktuális, kijelölt kép törölhető.

Fontos:

 • Az állományok neve itt se tartalmazzon ékezeteket és speciális jeleket, pl.: szóközt!
 • Az állományok típusa lehetőség szerint ne legyen ".bmp"! Célszerű a ".jpg", a ".gif", illetve a ".png" típusokat alkalmazni.
 • Ha egy mappát törölni szeretne, akkor először a benne levő képeket kell törölnie, mert csak egy üres mappa törölhető.

További segítség: a képeket még a feltöltés előtt - ha szükséges - egy tetszőleges képszerkesztő program segítségével érdemes a végleges méretre konvertálni (főleg a nagyméretű, több MB-os képek feltöltése nem ajánlatos), így a szerkesztés menetében kevesebb időt kell majd a méretezésükre fordítani, és később nem lesz lassú a végleges oldal internetes megjelenése sem.

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter