Infoartnet - Web Média Marketing

A Mozilla Thunderbird beállítása

1. lépés: A Thunderbird indítása

Indítsa el a "Mozilla Thunderbird" nevű programot.

2. lépés: Új postafiók létrehozása

Kattintson az "Új postafiók létrehozása" linkre, hogy megkezdje új fiókjának felvételét a Mozilla Thunderbird alkalmazásba.

Megjegyzés: A különböző programverziók miatt, a menüstruktúra, illetve az egyes felületek kinézete eltérhet a jelen útmutatóban láthatótól, de az érdemi adatok és azok megadásának módja mindig ugyanaz marad. A jelen útmutató képei a 17.0.5 -ös verziónak felelnek meg.

Egyes verziókban ilyenkor találkozhat a következő képernyővel, ahol válasszon a saját szükséglete/igénye szerint, a felajánlott lehetőségekből. Ha már van érvényes e-mail címe, klikkeljen a nyíllal jelölt opcióra.3. lépés: Fiókadatok MEGADÁSA


Ezt követően új ablak nyílik, melyben a következő adatokat kell megadni:

- Név: Ebbe a mezőbe javasolt az Ön hivatalos polgári nevét megadni, de használhat cégnevet, becenevet, vagy bármely tetszőleges nevet is.
- E-mail cím: Azt az e-mail címet adja meg, amelyről szeretne leveleket küldeni, illetve amelyről szeretné letölteni legfrissebb üzeneteit.
- Jelszó: Az  előbb megadott e-mail címhez tartozó jelszó.

Ha ezeket az adatokat megadta, kattintson a "Folytatás" gombra.Megjegyzés: Ennél a lépésnél a rendszer megtalálhatja korábbi - épp megszüntetés alatt álló - kapcsolatok nyomait, beállított htaccess védelmet, stb, és felhozhat pl. egy, a következő ábra szerinti képernyőt, amit a "Mégse" gombra klikkelve kihagyhat, átléphet.4. LÉPÉS: A KAPCSOLAT TÍPUSÁNAK BEÁLLÍTÁSA


Az ellenőrzés lezajlását követően Önnek ki kell választania a csatlakozás típusát.

Válassza a "POP3 (levelek a saját gépen)" opciót, majd kattintson a "Kézi beállítás" gombra.

5. lépés: A csatlakozási adatok személyre szabása

Bejövő (ajánlott beállítások)

- Kiszolgáló neve: mail.infoartnet.hu
- Port: 995
- SSL: SSL/TLS
- Hitelesítés: Normál jelszó

Kimenő (ajánlott beállítások)

- Kiszolgáló neve: mail.infoartnet.hu
- Port: 465
- SSL: SSL/TLS
- Hitelesítés: Normál jelszó

Felhasználónév:pelda@domainnev.hu (azaz az Ön e-mail címe)

Az adatok kitöltése után kattintson a "Befejezés" gombra. Amennyiben a gomb inaktív, kattintson előbb az "Újratesztelés" gombra.

Megjegyzés: Akár ezeknél a beállításoknál, akár az első levél küldése/fogadása során a rendszer felhozhat üzenő ablakokat (jelszó megerősítés, hitelesítés, valamilyen változás elfogadása vagy tudomásul vétele, stb.). Ezeket kezelje értelem szerűen. Ha döntésképtelen, hívja ügyfélszolgálatunkat.

6. lépés: Levelek letöltése

A Mozilla Thunderbird bal oldalán lévő sávban látható az Ön által létrehozott postafiók.

Kattintson az egér jobb gombjával a postafiók nevére, majd válassza az "Üzenetek letöltése" opciót.

A másik lehetőség, hogy a kék nyíllal jelölt legördülő menüből választ letöltési opciót, pl.: "Összes új üzenet letöltése"

Levelező típusok

^
Facebook
Instagram
Twitter