Infoartnet - Web Média Marketing

Preview - (Előnézet)

Az eszköztár elem funkciója: Az adott tartalmi elem (weboldal) aktuális szakaszának - "Fej" vagy "Bevezető" rész, illetve "Törzs" vagy "További szöveg" - az előnézeti képét mutatja meg. Ez a megjelenítés koránt sem azonos azzal a látvánnyal, ahogy az oldal, a weben megjelenik. (Ld.: az 1. és 2. ábrákat.)
A webes megjelenésre sokkal jobban hasonlító képet kap, a szerkesztő panel tetején található ikonsor legelső, "Előnézet" elemének a használatával (ld.: a 2. és 3. ábrákat.). Ez a megjelenítési mód viszont, az egyes "behúzásokat" (Unordered list, Ordered list, Indent, stb.) nem tudja tökéletesen megjeleníteni. Minden elemet (szöveg, kép, behúzás, lista, stb.) kitol a bal margóhoz.
A "Preview" parancs jobban mutatja az egyes tagolásokat, behúzásokat, bekezdéseket, de mások a színei és az oldali linkek sem működnek korrekt módon, míg az "Előnézet" használata esetén jobbak a színek, jól működnek a linkek, de egyáltalán nem láthatók a behúzások, ezért nem korrekt az azokat tartalmazó elemek (pl.: listák, bekezdések, stb.) megjelenése. Ezért attól függően, hogy épp mit akar ellenőrizni, annak megfelelően váltogassa a két megjelenítési módot, vagy - egy-egy frissítést követően - a szerkesztési munka közben is a weben ellenőrizzen.
 
Fontos: A végellenőrzéseket mindig a web böngésző(k)ben végezze! Azért jogos a többesszám is, mert a böngészők sem egyformán működnek. Ha igényes a munkájára, legalább a 2-3 leggyakrabban használt böngészővel tesztelje le a kész weboldalt.

1. ábra: Egy oldal részletének megtekintése, az Eszköztár "Preview" gombjának a használatával.


2. ábra: Az előbbi tartalom részlet valós megjelenése, a weben.


3. ábra: Az előbbi tartalom részlet megtekintése, a szerkesztő panel "Előnézet" ikonjának a használatával.

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter