Infoartnet - Web Média Marketing

Szekció-, Kategória-kezelő

Szekciókezelő

A Szekciókezelő a tartalmak csoportosítására és a már létező szekciók szerkesztésére szolgál.
Egy szekció nem jelenik meg az oldalakon egészen addig, amíg nincs legalább egy publikált kategóriája, és annak legalább egy tartalmi eleme.
A létrehozott szekciók és állapotuk (Publikált/Nem publikált) a "Szekciókezelő"-ben jelennek meg.
A szekcióknak lehet leírása és mindegyikhez társítható egy-egy kép.
 

Kategória-kezelő

A kategória-kezelő új kategóriák létrehozására, illetve már meglévő kategóriák szerkesztésére szolgál.
Egy kategória nem jelenik meg az oldalakon egészen addig, amíg a kategória nincs egy már publikált szekcióban és nincs legalább egy tartalmi eleme.
A létrehozott kategóriák és állapotuk (Publikált/Nem publikált) a "Kategóriakezelő"-ben jelennek meg.
A kategóriáknak lehet leírása és mindegyikhez társítható egy-egy kép.


Hogy könnyebben megérthessük a szekció és a kategória fogalmát, gondolkodjunk a már megszokott mapparendszerünkben. Ha egy portálon többféle csoportba lehet sorolni a tartalmat, akkor ezekhez a nagyobb csoportokhoz hozzunk létre szekciókat. A nagyobb csoportokhoz tartozó tartalmakat szortírozhatjuk kisebb csoportokba is, ezek lehetnek a szekción belüli kategóriáink.
A másik megközelítési mód lehet az általunk használt menüszerkezet és a Szekciók/Kategóriák kapcsolata, hiszen elképzelhető az a rendszerezés is, amikor a fő menüpontokhoz rendelünk szekciókat, és a menüben létrehozott almenü pontokhoz rendeljük a szekciókon belüli kategóriákat.
A lényeg minden esetben az, hogy a feltöltött webtartalmakat rendszerezve, könnyen áttekinthető formában tudjuk kezelni az AWE portálszerkesztő programban.

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter