Infoartnet - Web Média Marketing

Tartalmi elem részei és elérése

A weboldal részei

Egy weboldal, szerkezetileg két részből áll:

  • egy Fej (Bevezető) és
  • egy Törzs (További szöveg) részből.

A Fej rész azért érdekes, mert az itt elhelyezett információk (szöveg, kép, stb.) jelennek meg pl. a Főoldalon való elhelyezéskor. Emiatt érdemes a Fej részbe egy olyan rövidített szöveget elhelyezni, ami figyelemfelkeltő és összegzi, előrevetíti az oldal további tartalmát.
Megteheti azt is, hogy egyszerűen az oldal szövegének első néhány bekezdését helyezi ide. Ilyenkor értelemszerűen a Törzsbe, a szöveg további részét (folytatását) kell tenni.

Mindig határozza meg, hogy az oldal szövegéből mi kerüljön a Bevezető részbe.
 

A tartalmi elem elérése

Nyissa meg az adminisztrációs felületen pl.: a "Tartalom menü/Tartalom szekciónként/AWE használati útmutató ver. 1.0/AWE használati útmutató ver. 1.0 Elemek" menüpontot.
 

Hasonlóan jó megoldás, a "Tartalom menü/Minden tartalmi elem" menüpontból való kiindulás is.

A különbség a két menüpont használatában, a következő:
Míg a "Minden tartalmi elem" menüponttal alapértelmezésben a web portálhoz tartozó összes szekció, minden tartalmi eleme láthatóvá válik (utána már vannak szűrési lehetőségek, pl.: szekcióra is), addig értelemszerűen a "Tartalom szekciónként/Választott szekció/Választott szekció Elemek" menüpont alapértelmezésben is, csak a kiválasztott szekcióhoz tartozó tartalmi elemeket mutatja.
Azaz: ha Önnek csak egy főtémával (szekcióval) kell foglalkoznia a web portálon belül, vagy csak egyetlen szekció elemeit szeretné átlátni, akkor célszerűbb az utóbbi menüpontot használnia.
Ha a "Minden tartalmi elem" menüpontot használja, de szeretné pl. a saját szerkesztése alatt álló szekciók és/vagy kategóriák elemeit látni, akkor erre is van megoldás: használja a választólistákat a szűréshez.

Szűrési lehetőségek

Szűrhet:

  • Szekcióra,
  • Kategóriára,
  • Szerzőre, és
  • kereshet az elmentett weboldalak címeiben is, egy szabad címszavas keresővel.


Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter