Infoartnet - Web Média Marketing

Tartalmi elem szerkesztőablak - részletek megadása

Cím: A tartalmi elem neve, amit kötelező megadni, hiszen ezt fogja látni a "Tartalmi elem kezelő"-ben és a weboldal első sorában.

Cím alias: Egy hosszabb vagy jellemzőbb név, amit megadhat az oldalnak, de nem kötelező.

Szekciók:
Ha a szerkesztő felületre a "Minden tartalmi elem" menüpontból jutott, akkor itt kell kiválasztania a már korábban létrehozott szekciók listájából azt a szekciót, amelyen belül létre szeretné hozni a weboldalt. Kötelező adat, hiszen a létrehozandó weboldal "nem lóghat a levegőben", konkrét Szekció/Kategória elemhez kell rendelni, hogy létezhessen.
Ha a szerkesztő felületre a "Tartalom menü/Tartalom szekciónként" menüponttal jutott, akkor itt nem kell megadnia adatot, hiszen egy Ön által választott szekcióban van, amiből a rendszer már generálta a helyes mezőtartalmat.

Kategória: Válassza ki az előbbi Főtémán (Szekción) belül, a már korábban létrehozott kategóriák listájából azt a Kategóriát, amelybe a létrehozandó weboldal tartalom a leginkább illeni fog. Kötelező adat, ld.: az előző pont indoklását.

Emlékeztetőül:
Az egyes adatokat nem itt és most kell ad-hoc jelleggel kitalálni, hiszen a korábbi fejezetekben már megegyeztünk, hogy a létrehozandó web tartalmat már jóval a konkrét feltöltés/létrehozás előtt rendszereznie kell, most csak a korábban már kialakított logikai-, munka-, menü-, és ütemterv szerint halad, és a főbb elnevezéseket is a vázlataiból vesszi.

A mentés során hibaüzenetet kap, ha nem adott címet, illetve üres vagy érvénytelen, a szekció és/vagy a kategória mező. A "Cím alias" az egyetlen paraméter, amit elhagyhat.
Ha ezzel megvan és ment, akkor egy üres weboldal kerül mentésre az Ön által megadott címmel és részletekkel, illetve a szerkesztőprogram alapbeállításaival. Ez az oldal bármikor tovább szerkeszthető, vagy akár törölhető is.
Egy mentett tartalmi elem a "Tartalmi elem kezelő"-ben bármikor megtalálható, és a fontos jellemzői a kezelőablakon leolvashatók. (Ld.: a "Tartalmi elem kezelő - áttekintés" fejezetet.)

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter