Infoartnet - Web Média Marketing

Tartalmi elemek (egy kategóriából generált listákkal) típusú menüpont

A menütípus funkciója

Ez a menütípus, egy kiválasztott kategória tartalmi elemeit és generált listáit - mintha egyetlen dokumentum lenne - kinyitva és összefűzve jeleníti meg a weboldalon.

Megjegyzés: A használati útmutatónak ez a fejezete csak a címében szereplő menütípussal foglalkozik. A menükezelés általános ismertetését, a "Tartalom kezelés / Tartalmak megjelenítése a weboldalon" témakör alatt, a "Menükezelés" című fejezetben találja.

A menütípushoz kötődő elem(ek) megjelenése a weboldalon

A megjelenítő komponens fejlécében a kategória neve látható, a tartalmak megjelenítése nem tartalmazza a kategóriához tartozó tartalmi elemek megnevezéseit, és a tartalmak nincsenek egymástól elválasztva sem.

Ez a menütípus csak a Menükezelőben kiválasztott kategória közvetlen tartalmi elem-, és generált lista kapcsolatait jeleníti meg, az alkategóriáihoz tartozókat már nem.

A "Generált lista", a "Tanulmányi tájékoztató" témakörnek egy jellegzetes eleme, ami egy részben automatikusan végrehajtott tartalom kigyűjtés egyik összetevője. A Generált lista készítésekor, a rendszer, a Documentor felület generált lista beállításai alapján számbaveszi azokat a kategóriákat és/vagy tartalmi elemeket, amelyekről egy további parancs, a "PDF készítés" aktiválása esetén tartalmakat kell kigyűjtenie, részben táblázatos formában.

A menütípus paraméterei

Ennek a menütípusnak a kiválasztásakor, a "Paraméterek" alatti szürke hátterű felületen, automatikusan a következő - csakis erre a menütípusra jellemző - plusz adatok jelennek meg a felvételező boxban:

  • Kategória: A "Kategória" címke alatti első két ikonnal két különböző felületet aktiválhat, ugyanannak a célnak az eléréséhez.

    Az Ön számára szimpatikusabb felületen válassza ki azt a kategóriát, aminek a közvetlen tartalmi elemeit és generált listáit meg kívánja jeleníteni a weboldalon.

    A kiválasztott kategória neve az ikonok alatt látható. A harmadik "kuka" ikonnal, ezt az aktuális kategória választást törölheti.

    A következő képeken a két kategória választó felület látható.

    Ha a most következő paraméternél az "igen" és "nem" rádiógombok előtti jelölőnégyzet aktív ("pipa" van benne), akkor a paraméter értékét az ennél a menütípusnál értelmezett magasabb, Globális vezérlési szint azonos beállításából örökli a rendszer. Ha a jelölőnégyzet inaktív (üres), akkor pedig itt kell beállítania a paraméter értékét, az "igen" vagy "nem" rádiógomb aktiválásával.

  • Archivált tartalmak megjelenítése: Ezzel az opcióval azt állíthatja be, hogy a választott kategóriához tartozó, de már lejárt határidejű (automatikusan archív állományba került) tartalmak megjelenjenek-e a képernyőn.

Paraméter-, és sablon öröklődés

A menütípusnál értelmezett paraméter-, és sablon öröklődés:

Öröklődési
hierarchia
Vezérlési szint Paraméter
beállítási lehetőség
Template (sablon)
beállítási lehetőség
1. Globális/Alapértelmezett    
2. Menüpont    
3. Komponens    
4. Kategória    
5. Tartalmi elem    
Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter