Infoartnet - Web Média Marketing

Verziókezelés

A Tartalmi elem szerkesztő" képernyő "Verziók" fülében visszanézheti a tartalmi elem előzőleg mentett változatait - az "Alkalmaz" jellegű mentéseket is -, továbbá visszaállíthatja, vagy megfelelő jogosultság birtokában törölheti is azokat. A listában látja az egyes verziók létrehozásának időpontjait és a létrehozó személyek azonosítóit is.

Az ablakban felülről lefelé, növekvő időrendben követik egymást a korábban mentett verziók. A lista minden sora a következő adatokat tartalmazza:

  • A mentés dátuma és időpontja:[Év-Hónap-Nap Óra:Perc:Másodper] szintaktikával.
  • Felhasználó (azonosító szám): Annak a konkrét személynek a felhasználó neve és azonosító száma, aki az adott mentést végrehajtotta.
  • Megnéz: A linkre kattintva, egy feljövő ablakban tudja megnézni a korábbi, mentett verzió tartalmát. A megnyíló ablakban lehetősége van a tartalom kinyomtatására is.
  • Töröl: Megfelelő rendszergazdai jogosultság birtokában, a linkre kattintva, egy megerősítést követően tudja kitörölni az adott verziót. A megerősített törlés végleges, azt követően az adott tartalom nem állítható vissza. Ha mégis felelőtlenül törölt, de a korábbi szerkesztő munka során a web szerkesztő gyakran mentett, akkor az így elvesztett verzió előtti és/vagy mögötti mentésekből a kívánt tartalom jó eséllyel, nagy mértékben, viszonylag kevés munkával reprodukálható.
  • Visszaállít: A megfelelő sorban lévő linkre kattintva tud visszaállítani egy korábban mentett verziót. A már visszaállított verzió a továbbiakban tetszés szerint módosítható.
Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter