Infoartnet - Web Média Marketing

Webbolton belüli kategória kezelés

Kategóriák

A webshop rendszer, minden alportálon korlátlan mélységben képes termékkategóriákat kezelni, mely kategóriák, egy fő portálon egyesítve is kijelezhetők.

A kialakításnál fő szempont volt a nagyszámú termék tárolása, ezért a rendszer kétféle kategória megjelenítési módot is támogat:

 • Transzparens kategória-kezelés

  Ennél a megjelenítésnél, a kiválasztott kategória alatt lévő és az alkategóriákban tárolt összes termék azonnal, lapozható listán jelenik meg. Ebben a formában, a kategóriák szűrés-szűkítés jelleggel működnek. Egy alkategóriára kattintva, a struktúrában alatta elhelyezkedő termékek szűkebb listája jelenik meg.

 • Szeparált kategória-kezelés

  Ennél a kijelzési formánál, csak az aktuális szinten lévő termékek jelennek meg. Ha terméket nem tartalmaz, akkor a kategória leírása és a kategóriában lévő alkategóriák listája jelenik meg. A kategóriák a felhasználó tájékozódását segítik. Ez a megjelenítési mód abban az esetben javasolt, ha megegyező nevű és/vagy jelölésű termékeket, vagy túl nagyszámú terméket tartalmazna a főkategória.

Minden kategória egyedi termékmegjelenítési formát alkalmazhat, a termékek számának, illetve részletes tulajdonságainak megfelelően.

A felhasználók rendelkezésére állnak a csatolt kép, csatolt tartalmi oldal, hozzárendelhető banner (AWE Banner hirdetés) lehetőségek.

A rendszerben meghatározhatók és alkalmazhatók az egyes hozzáférési szintek, pl.: regisztrált felhasználóknak.

Kategória kezelő


A Kategória kezelőben lehetőség van új kategóriák, illetve alkategóriák felvételére, szerkesztésére, törlésére, publikálására és a már felvett kategóriák sorrendjének a megváltoztatására. Ezeket a műveleteket a képernyő funkció ikonjaira való klikkeléssel, vagy az egyes kategóriák soraiban lévő ikonokra való klikkeléssel lehet kezdeményezni. Egyes műveleteket, pl.: a publikálást és a törlést, kategóriánként és csoportosan is végre lehet hajtani.

Új kategória létrehozása

A kategória nevének megadása a későbbi azonosítást szolgálja, a kategóriák közötti struktúra építése pedig a szülő kategória megadásával történik. Lehetőség van a publikálás, a listasorok számának, és az alapértelmezett listázási típusnak a beállítására. A listázási típusok a következők lehetnek:

 • Termékleírás + kép + részletes adatok (vízszintesen)
 • Termékleírás + kép + részletes adatok (függőlegesen)
 • Termékleírás + kép + összesített adatok
 • Csak termékleírás + kép
 • Csak termékleírás + kép + minimum ár + akciós ár + termékszám
 • Csak termékleírás + kép + ár + akciós ár

Megadható továbbá egy árszűrő lista, a csatolt tartalmi elem, a csatolt banner, és egy leírás.

Kategória-varázsló

A kategória varázslóban az adatok felvétele több lépésben, több képernyőn keresztül valósul meg. Az első képernyő azonos az előző fejezetben bemutatott, felvételező képernyővel. A kategória adatok megadását követően, a „Tovább" funkció-ikon hatására jön fel a 2. lépés, vagyis a kép hozzárendelés felülete.

Ezen a felületen megadható egy esetleges új kép neve és forrása (elérési útvonala), majd a „Kép feltöltése" funkció-ikon használatával lehetőség van az adatbázisba való feltöltésére. A másik lehetőség, hogy az adatbázisban lévő képek szűrése, majd kiválasztása révén kapcsolható kép, az előzőleg felvett kategóriához.

Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter