Infoartnet - Web Média Marketing

A diplomaleadó felület használata

A felület használata

A diplomaleadó segítségével az admin felületen kezelheti a beadott szakdolgozatokat és az azokhoz tartozó adatokat. A felületen a hallgatók által beadott szakdolgozaton kívül a mellékleteket is kezelhetjük, valamint a hallgatók által megadott adatokat (neptun kód, kar, tanszék, konzulens stb.) is módosíthatja, ellenőrizheti.

A felület elérése

A felület elérhető "belépési helytől" függetlenül: ha például Ön egyszerre több oldal adminisztrátora, bármelyik oldalról el fogja érni. A komponens tehát nem oldal, hanem jogosultság alapú. A diplomabeadó felületet az admin felületen a "KOMPONENSEK" fül alatt találja meg.

A felület elérése

Feltöltött dolgozatok

A "Feltöltött dolgozatok" menüpontra kattintva a feltöltött szakdolgozatok listájához juthat. A listázóban megtalálható minden olyan fontos információ, ami a dolgozatok keresését és áttekintését megkönnyíti.

Feltöltött dolgozatok

Az adatok szűréséhez kattintson a "SZŰRŐ" gombra; ennek segítségével különböző paraméterek alapján listázhatja a keresési feltételnek megfelelő dolgozatokat.

Szűrő használata

A listázó fölött megjelenő szűrő segítségével különböző keresési feltételek segítségével segítségével gyorsíthatja meg a szakdolgozatok, diákok, évszámok megtalálását. A szabadszavas mezőbe bármilyen adatot bevihet, a rendszer minden olyan sort listázni fog, amelyek tartalmazzák azt az adatot, legyen az egy neptun-kód vagy egy konzulens. A szűrést a jobb felső sarokban található tölcsér ikon segítségével végezheti el. A feltételek törléséhez kattintson a piros X jellel ellátott tölcsérre. Ekkor a szűrőfeltételek törlődnek és a szürő "ablak" bezárul.

A dolgozatok adatainak szerkesztése / jóváhagyása

A dolgozatokat listázó felületen egy-egy adott dolgozatra kattintva az ahhoz tartozó adatokat és mellékleteket láthatja.

Szakdolgozat szerkesztése

Az oldal felső részén a diplomamunkát valamint az ahhoz tartozó mellékleteket láthatja, elektronikus formában. A dokumentumok típusa lehet "diploma" illetve "melléklet". Diploma típusú dokumentum csak egyetlen lehet, ennek formátuma pedig csak .pdf kiterjesztésű lehet. A mellékleteket más formátumokban is fel lehet tölteni. A méretkorlát a teljes feltöltésre vonatkozóan 200mb, egy fájlt pedig max. 100mb lehet.

A felületen lehetősége van a dokumentumok megtekintésére, letöltésére valamint törlésére is.  Jelenleg csak a diplomamunkát tartalmazó pdf dokumentum biztonságosságát tudjuk garantálni. Egyéb fájlok, mellékletek nincsenek ellenőrizve így ezek forrása, programkódja ismeretlen.

Az oldal tetején található a szakdolgozat státuszára vonatkozó adat. A státuszt a jobb felső sarokban található "Alkalmaz" vagy "Mentés" gombbal állíthatja be. A két gomb közötti különbség: a "Mentés" gomb visszairányít a listázóba, míg az "Alkalmaz" alkalmazza a módosításokat majd az aktuális felületet adja vissza, frissítve. A két gomb lényegi funkcióját tekintve ugyanúgy működik, tehát mindkettő menti a változtatásokat.

Lejebb görgetve a hallgató által megadott adatokat láthatja. Ezek az adatok módosíthatóak.

Felhasználói adatok

A beadott anyagok véglegesítése

Amennyiben a dolgozat és mellékletei elfogadásra kerültek, az anyagokból egyetlen gomb segítségével zip fájl készíthető.

Elfogadás

Az elfogadott fájlokat a rendszer zip formátumba tömöríti. Ezt a zip fájlt a véglegesítés után bármikor letöltheti.

Figyelem: A dolgozat "elfogadott" státuszának módosítása esetén a zip fájl törtlődik a rendszerből, erről Ön értesítést is fog kapni. A zip fájlt bármikor legenerálhatja újra, ez azonban csak "elfogadott" állapot esetén lehetséges.

Zip letöltése

A "Letöltve" jelölőt aktívra állítva jelezheti, hogy az adott szakdolgozathoz tartozó fájlok letöltésre és feldolgozásra kerültek. A listázóban is látható a dolgozat állapota: a táblázat két utolsó oszlopa jelzi a zip fájl elérhetőségét valamint a dolgozat letöltésére vonatkozó állapotot.

Dolgozat listázó

Időszakok szerkesztése

A felületen lehetőség van a beadási időszakok szerkesztésére. Az időszakok megadásához kattintson a diplomaleadó menün belül az "Időszakok szerkesztése" menüpontra.

Időszakok szerkesztése

A hallgatók a megadott időszakon belül tudnak csak szakdolgozatot leadni; leadási időszakon kívül az adott karon/tanszéken rendszer nem enged dolgozatot leadni.

Figyelem: Ezen a felületen Ön csak azokat a tanszékeket fogja látni, amihez az Ön felhasználója hozzá van rendelve, azaz jogosultsága van az adott tanszék(ek) ügyeit kezelni.

^
Facebook
Instagram
Twitter