Infoartnet - Web Média Marketing

A felhasználók segítése a program használatában

A felhasználókat segítő lehetőségek

 • Programon belüli funkciók:
  • Buborék súgó/Cím,
  • Segítség a kitöltéshez,
 • Weben elérhető segítségek:
  • Használati útmutató,
   • Részletes leírások,
   • Áttekintő ismertetések,
   • Audio-vizuális ismertetők (hamarosan)
  • Skype-on keresztüli, on-line tanácsadás
 • Telefonos segítségnyújtás:
  • On-line,
  • Speciális esetekben visszahívással, vagy e-mailen keresztül,
 • Oktatások:
  • Alapoktatás a program/szolgáltatás megvásárlásakor,
  • A felhasználó egyedi igénye szerinti pót oktatás(ok), megrendelésre.

Buborék súgó/Cím

Ezek a lehetőségek, a felhasználók opcionális, kiegészítő tájékoztatásának a legegyszerűbb módjai. Ön gyakorlatilag bármelyik felületen is tartózkodik a rendszerben, szinte mindenhol találkozik e két opció valamelyikével. Ha az egérkurzort egy link, kép, videó, ikon, vagy más hasonló funkciójú grafikai elem fölé mozgatja, akkor a kurzornál egy kis keretben megjelenik az adott elemre jellemző megnevezés, kiegészítő, vagy tájékoztató szöveg, cím, elérési út, stb. A rendszerprogramozók igyekeztek e csupán néhány szóból álló neveket, címeket, leírásokat vagy kifejezéseket úgy megfogalmazni, hogy azok a lehető legjobban utaljanak a mögöttes funkció(k)ra.

Buborék súgó megjelenítése

Segítség a kitöltéshez

A karbantartó képernyők fejlécében - a vezérlő ikonok között - általában szerepel a "Segítség a kitöltéshez" funkció. Kivételt ez alól, csupán a nagyon egyszerű és teljesen egyértelmű adatokat tartalmazó képernyők jelentenek, amelyek esetében - a jelen program felhasználói körétől - elvárható, hogy ne kelljen külön megmagyarázni.

Főbb jellegzetességek:

 • A funkció aktiválása és kikapcsolása egyaránt, az említett ikonra való klikkeléssel történik.
 • A help szövegek mindig azon a nyelven jelennek meg, amely nyelv az AWE 3.x felületére vonatkozóan, aktuálisan be van állítva.
 • A funkció mindig az aktuális képernyő adatainak az értelmezéséhez és/vagy kitöltéséhez nyújt rövid - általában néhány szavas -, mező szintű magyarázatokat (súgókat).
 • A funkció, az adott képernyő valamennyi szegmensére, ablakára, kinyitható adatboxára, stb. vonatkozik, függetlenül attól, hogy azok épp meg vannak-e nyitva, vagy sem.
 • A kitöltést segítő szövegek mindig az alatt az ablak, mező, jelölőnégyzet, opció, stb. alatt jelennek meg, amelyre vonatkoznak.

Használati útmutató

Használati útmutatón, a jelen dokumentumot kell érteni. Az útmutató elérését nem ismertetjük, mivel már olvassa. Az útmutató tagolása követi az AWE 3.x menürendszerét, így ha elakad, vagy bizonytalanná válik egy-egy témában, elegendő a képernyő fejlécére tekintenie és látja, hogy jelenleg a menüstruktúra mely elemében tartózkodik. Az útmutató ugyanazon fejezetében megtalálja az oda vonatkozó, részletes leírásokat.

Az emlékeztető típusú leírások a címeken kívül csak szemléltető képeket és néhány szavas magyarázatokat tartalmaznak majd, amik segítenek az egyszer már megismert információk felelevenítésében.

Törekvésünk szerint minden fejezet tartalmaz majd egy vagy több videót is arra az esetre, ha Ön inkább vizuális alkat, nem szeret sokat olvasni, vagy épp nincs rá ideje.

A videók mindig az adott tartalmi elemhez, pontosabban annak tartalmához kötődnek. A téma bonyolultságától függően, néha egyetlen videó is elegendő, ilyenkor a tartalmi elem bevezető linkje (Audio-vizuális ismertető) tartalmaz egy videót.
Más esetben - ha bonyolult a téma - a bevezetőben lévő link egy tartalmi elemet nyit meg, amiben csak a vonatkozó dokumentum fontos címei, alcímei lesznek láthatók ugyan abban a sorrendben, azonos szövegezéssel és formázással, mint a részletes leírásban. Az ilyen videóval rendelkező alfejezet, bekezdés, stb., címek linkesek lesznek, ezek indítják a vonatkozó videókat. Ezeket a zenével, felirattal, vagy szükség esetén narrátor szöveggel ellátott videókat - mivel a módosításuk sokkal bonyolultabb és időigényesebb, mint a szemléltető képeké - csak a programfejlesztés azon szakaszában készítjük el, amikor az egyes felületek már csak csekély mértékben és ritkán változnak.

Ha egy tartalmi elemen belül megnézi az összes videót, az egyenértékű lesz azzal, mintha végigolvasta volna az adott fejezet gyakorlati teendőkre, teljesítendő lépésekre vonatkozó szöveges részét, az egyes paraméterek/paraméter értékek magyarázata, jelentése, szintaktikája, stb., viszont csak a részletes leírásokból tanulmányozható, ill. értelmezhető.

Ez a használati útmutató az összes létező modult, menüt, programfunkciót, stb.-t tartalmazza, de lehet, hogy Ön, vagy az Ön cége ennek csak egy részét vásárolta meg, vagy Önnek alacsonyabb a jogosultsági szintje, így az Ön(ök) verziójától eltérő, plusz menükkel, fejezetekkel, stb. is találkozhat ebben az útmutatóban. Ha tanulmányozza ezeknek a lehetőségeknek az általános ismertetőit, illetve megnézi a hozzájuk kapcsolódó videókat és képeket, akkor elégséges tájékoztató információhoz jut az Ön(ök) verziójában még nem szereplő modulokról, funkciókról és egyéb lehetőségekről is, amelyeket a program a jelen állapotában nyújtani tud a felhasználóknak.

Az egyes tartalmi elemek fejlécében megjelenik a fejezet létrehozásának és az utolsó módosításának a dátuma, illetve időpontja, így meggyőződhet az útmutató aktualitásáról. Ez a használati útmutató a program mindenkori legfrissebb állapotát ismerteti. Az esetleges fejlesztések teljes körű ismertetései a módosítások nagyságrendjétől függően, a bevezetésüket követő, átlagosan 1-3 munkanapon belül bekerülnek az útmutatóba.

On-line segítségnyújtás

Munkaidőben (8.00-16.30) on-line telefonos segítségnyújtással állunk kedves partnereink és vásárlóink rendelkezésére, azon túl, pedig e-mailen jelezhetik problémáikat, amely megkeresésekre a lehető legrövidebb időn belül reagálunk.

Elérhetőségeink:

 • Telefonok: 06-96-415-799, 06-96-517-240
 • Mobiltelefon: 06-30-869-8724
 • E-mail: support@infoart.hu, support@infoartnet.hu
 • Skype: support.infoartnet

Oktatás

A program felhasználói a vásárláskor térítésmentes alapoktatásban részesülnek, de bármikor kérhetnek a saját igényeikre szabott, speciális és/vagy minden részletre kiterjedő tréningeket is. Az ilyen oktatások témaköre, módja, tarifája, stb., egyedi elbírálás és egyeztetés során alakul ki.

^
Facebook
Instagram
Twitter