Infoartnet - Web Média Marketing

A Visszavon és a Mégis végrehajt funkció

Az eszköztár elemek funkciója

Egy-egy "ENTER" kiadása között végrehajtott műveletek/művelet sorok visszavonása vagy ismételt kiadása, az időrendi művelet-sorrendben egyesével haladva.

Ezeknek az eszköztár elemeknek a működése - mind a használatuk módjában, mind pedig a hatásuk tekintetében - nagyon hasonlít, vagy megegyezik az általános szövegszerkesztőkből és az AWE korábbi verzióiból már jól ismert, azonos funkciókkal.

A funkció használata

1. Lépés

Klikkeljen a megfelelő eszköztár ikonra attól függően, hogy az utolsó művelet(ek)et visszavonni, vagy megismételni kívánja.

A választható opciók:

Visszavonás (Ctrl+Z): Egy-egy "ENTER"-rel elküldött művelet/műveletsor visszavonása, majd az azt megelőző műveletet követő állapot ismételt beállítása, reprodukálása.

Mégis végrehajt (Ctrl+Y): Egy-egy korábban már végrehajtott, majd visszavont művelet/műveletsor ismételt lefuttatása.

2. Lépés

Ellenőrizze, hogy a művelettel a kívánt hatást érte-e el. Ha nem, akkor vonja vissza a tranzakciót, vagy korrigálja az eredményt adatmódosítással.

Főbb jellegzetességek

  • A rendszer a tartalmi elem megnyitásától a mentéséig teszi lehetővé a jelen funkciók használatát, így ezekkel a funkciókkal csak az aktuális szerkesztési munka során egyszer már végrehajtott utasítások ismételhetők meg, illetve vonhatók vissza. Egy "Mentés", vagy "Alkalmaz" parancsot követően, már csak valamelyik korábbi verzió visszaállítására van lehetőség.
  • Az egyes műveleteket a korábbi végrehajtásuk időrendje szerinti sorrendben haladva, egyesével lehet elvetni, vagy megismételni. Nincs ugrási és/vagy műveletlistából való választási lehetőség, mint néhány jól ismert szövegszerkesztő program esetében.
^
Facebook
Instagram
Twitter