Infoartnet - Web Média Marketing

Abszolút pozíció ki-be kapcsolása funkció

Az eszköztár elem funkciója

A rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy egyes szabadon megválasztott tartalmi elem részleteket olyan tetszés szerinti pozíciókban helyezzen el - majd ott rögzítsen -, amire az általános igazítási funkciók nem képesek. A leggyakrabban arra szokták használni ezt a lehetőséget, hogy pl.: egy képen szövege(ke)t helyezzenek el, vagy különböző rétegeken (ezeket a rétegeket fóliáknak, vagy layereknek is szokták nevezni) lévő képeket részleges átfedésekkel egymásra helyezzenek. A most tárgyalt funkció, az egymásra helyezett rétegek pozicionálásának, illetve rögzítésének a ki-be kapcsolására szolgál. A funkció aktiválásakor az Eszköztárban, a logikailag kapcsolódó elemek aktívvá válnak (Mozgatás előre, Mozgatás hátra).

A funkció használata

Az abszolút pozíció bekapcsolása

A kiválasztott tartalmi elem részlet (bekezdés) a funkció bekapcsolásakor bekerül egy szabadon átméretezhető és tetszőleges pozícióba mozgatható, 100%-ban átlátszó szövegdobozba. A tetszőleges pozícióba mozgatás azt jelenti, hogy akár egy másik szövegre, képre, stb., is - mint egy fedő fólia, réteg, layer, stb. - ráhúzható, miközben mindkét elem - az alsó és a felső is - egyszerre látható. Ha a funkció bekapcsolása előtt nem jelöl ki semmit, akkor az a teljes bekezdés kerül a szövegdobozba, amelyben a kurzor az "Abszolút pozíció bekapcsolása" funkció aktiválásakor éppen állt.

Az abszolút pozíció kikapcsolása

A funkció kikapcsolásakor az előtte kiválasztott szövegdoboz eltűnik, a tartalma pedig - egy bekezdés formájában - visszakerül az eredeti helyére, ahol - akár korábban a szövegdobozban is - szabadon szerkeszthető, formázható, vagy törölhető.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a rétegek korrekt használatához általában a képernyőn való pontos pozícionálás szükséges, amit a HTML kód szerkesztés ismerete nélkül - nagy valószínűséggel - nem tud beállítani. Amennyiben mégis rétegeket szeretne alkalmazni egy-egy tartalmi elemben, kérjen segítséget ügyfélszolgálatunkon (support@infoartnet.hu).

^
Facebook
Instagram
Twitter