Infoartnet - Web Média Marketing

Az útmutató filozófiája

Cél

Ez az útmutató, az Infoartnet Kft. által fejlesztett "AWE Pyramid CMS" tartalomkezelő rendszer használatát hivatott segíteni, bemutatni, megértetni, illetve szemléltetni, elsősorban a rendszer különböző szintű adminisztrátorai számára.

Alapelvek

A weblap-készítés folyamatát - a könnyebb kezelhetőség és áttekinthetőség érdekében - a lehető legkisebb, logikailag összetartozó munkafázisokra igyekeztünk bontani. A segédlet szerkezete részben ezt a felosztást, részben pedig a rendszer komponens struktúráját, illetve az azon belüli önálló funkciók logikai rendjét követi.

Önnek a napi munkája során általában nem lesz szüksége az egyes fejezetekben ismertetett valamennyi lépésre, azonban a leggyakoribb teendőket itt bármikor, egy helyen áttekintheti. Ezt az útmutatót, a betanulási időszakában akár "mankóként" is használhatja.

A vizuálisabb alkatú felhasználók számára meglehetősen sok szemléltető ábrát alkalmaztunk, amelyek lépésenként mutatják az egyes funkciók és/vagy opciók hatásait. Az ábrákon különböző színű és nagyságú nyilakkal, illetve tartalom kiemelésekkel igyekeztünk felhívni a figyelmet az aktuális tranzakcióhoz kapcsolódó, fontosabb részletekre és a képernyőn is látható következményekre.

Egy kis gyakorlatot követően, a szöveget már el sem kell olvasnia, a logikai sorrendben elhelyezkedő képekre tekintve, azonnal tudni fogja a teendőket.

Azon felhasználók számára, akik lehetőség szerint nem kívánnak hosszú ismertetőket végigolvasni, éppen kevés az idejük, vagy korábban már foglalkoztak az adott témakörrel, ezért csak az ismeretek felelevenítésére van szükségük, minden tartalmi elem bevezetőjében található egy "Emlékeztető" link, ami csupán a teendők magyarázatok nélküli, logikai / időrendi felsorolását tartalmazza, szemléltető ábrákkal kiegészítve.

Azon felhasználók, akik még ennyit sem kívánnak olvasni, ugyanott "Audio-vizuális ismertető" címmel, néhány perces szemléltető videókat találnak.

A jelen útmutatót - pontosabban annak érintett részeit - minden egyes programváltoztatás (új verzió kiadása, fejlesztés, esetleges hibajavítás, stb.) hivatalos kiadásakor - nagyobb változások esetén maximum az azt követő néhány napon belül - frissítjük, ami egyaránt kiterjed a tartalomra, a szemléltető képekre és videókra.

A programfejlesztésekről többek között az adminisztrációs felületre való belépést követő képernyőn - ami a piramis ikonra való klikkeléssel is bármikor megnyitható - és/vagy Hírlevélben tájékoztatjuk az adminisztrátorokat.

 

A programváltoztatás-, és a hozzá tartozó dokumentáció fejezet(ek) frissítési dátumának az összevetéséből láthatja, hogy a használati útmutató az Ön legfrissebb verziójának a leírását tartalmazza-e.

Verzió kompatibilitás

Az adminisztrációs felületre belépve, megtekintheti az Ön programjának az aktuális verziószámát, ami a szerződésben foglalt feltételek teljesülése esetén, bizonyos időszakonként - pl.: amikor az Önök verzióját egy későbbire frissítjük - megváltozhat.

AWE verziószám kijelzése

A verziószámon belül, a kisebb karakterekkel megjelenített számsornak az első hat karaktere (jelen példánkban a 170125), a kiadás időpontját [ÉÉHHNN] jelöli.

Megjegyzés: A verziószám pozíciója és szintaktikája csak a legújabb, 3-as - ú.n. "Pyramid" - verzióban azonos az előző ábrán mutatottal.

Ha az Ön programjának a verziószáma hármassal kezdődik, akkor a megfelelő dokumentációt használja.

Verziószám és a használati útmutató kapcsolata

^
Facebook
Instagram
Twitter