Infoartnet - Web Média Marketing

Behúzás csökkentése és a Behúzás növelése funkció

Az eszköztár elemek funkciója

A kijelölt bekezdés(ek) egységnyi lépték(ek)kel való jobbra-balra mozgatása, ezzel a szövegbehúzás mértékének beállítása, a megjelenítő felület bal széléhez képest.

A funkció használata

Ezeknek az eszköztár elemeknek a működése - mind a használatuk módjában, mind pedig a hatásuk tekintetében - nagyon hasonló az általános szövegszerkesztőkből és az AWE korábbi verzióiból már jól ismert, azonos funkciókéhoz.

1. Lépés

Jelölje ki azt a szövegrészt, amely behúzásának a mértékét változtatni kívánja. Ha csak egy bekezdés behúzásán óhajt változtatni, elegendő, ha az egérrel a bekezdés bármely karakterpozíciójába klikkel.

2. Lépés

Klikkeljen a megfelelő funkció ikonra attól függően, hogy az 1. lépésben kijelölt szövegrészt a bal oldalszélhez képest a jelenleginél jobban, vagy kevésbé kívánja behúzni.

A "Behúzás növelése" funkció a kijelölt bekezdés(eke)t egy előre beállított mértékkel, a bal oldalszéltől távolítja, vagyis jobbra behúzza.

A "Behúzás csökkentése" funkció pedig azonos mértékkel, de ellentétes irányban, balra visszahúzza.

Ahányszor ráklikkel valamelyik ikonra, a behúzás mértéke annyiszor növekszik illetve csökken, a fixen beállított léptéknek megfelelően.

Fontos: A bekezdés(ek) behúzása nem kompatibilis a Tabulátor billentyű használatával.

^
Facebook
Instagram
Twitter