Infoartnet - Web Média Marketing

Beszúrás szövegként funkció

Az eszköztár elem funkciója

Ennek az eszköztár elemnek a használatával, a más elektronikus forrásból - de nem Microsoft Wordből - származó tartalmak (szövegek, táblázatok, képek, stb.) problémamentes beillesztését tudja végrehajtani a szerkesztés alatt álló tartalmi elembe, a másolt szöveg formai paramétereinek az eltávolításával.

A funkció használata

1. Lépés

Jelölje ki a beillesztendő tartalmat/részletet a rendelkezésre álló elektronikus forrás dokumentumban.

2. Lépés

Helyezze vágólapra a kijelölt tartalmat, pl. a "Ctrl+C" billentyű-kombináció használatával.

3. Lépés

Váltson át a tartalmi elem szerkesztő megfelelő ablakába és jelölje ki a vágólapra helyezett, beillesztendő tartalom kezdőpontját, az egérkurzorral.

4. Lépés

  • Ha a funkció aktív (az ikonnak van kerete és színes háttere), akkor a funkció egyszerű szöveg módban van. Ilyenkor a vágólap tartalma formázások, képek, linkek, stb. nélkül kerül a szerkesztő felületre.
  • Ha a funkció inaktív (az ikonnak nincs kerete és színes háttere), akkor a beillesztett tartalom megtartja az eredeti formázásait, linkjeit, képeit, stb.

Ellenőrizze a funkció állapotát, majd szükség esetén klikkeljen a "Beszúrás szövegként" funkciógombra, a beszúrási mód megváltoztatásához.

5. Lépés

Használja a "Ctrl+V" billentyű-kombinációt, a vágólap tartalmának a beillesztéséhez.

Főbb jellegzetességek

  • A funkciónak az adott felületen történő első aktiválásakor a következő üzenet jelenik meg a képernyőn:  • Az egyszerű szöveg módban történő beillesztést követően a funkció automatikusan visszavált az alapértelmezett HTML módra.
  • A HTML módban beillesztett tartalom - a külső hivatkozásai miatt - csak addig lesz korrekt, amíg az eredeti tartalom is változatlanul, az eredeti helyén elérhető.
^
Facebook
Instagram
Twitter