Infoartnet - Web Média Marketing

Címke típusú mező

A mező rendeltetése

A Címke típusú mező egy főcímet, címet, fejezet címet stb. valósít meg az űrlapban, ami csupán egy szöveges információ, amihez nem kötődik közvetlenül értéklista, művelet, stb.

A mező használata

1. Lépés

Klikkeljen a "Címke" mezőtípusra.Ennek a műveletnek a hatására, a rendszer - az űrlap utolsó elemeként - beszúr egy alapértelmezés szerint kitöltött Címke mezőt.

2. Lépés

Ha szükséges, a gördítősáv alkalmazásával navigáljon a frissen beszúrt mezőre, majd a bal egérgomb folyamatos nyomva tartásával és az egér egyidejű függőleges mozgatásával húzza a mezőt az űrlap megfelelő pozíciójába. Húzás helyett használhatja - a bal egérgomb folyamatos nyomva tartása mellett - a kurzormozgató Fel és Le nyilakat, a Home, az End, a Page Up, vagy a Page Down billentyűket is.

3. Lépés

Klikkeljen a bal egérgombbal a frissen beszúrt és elhelyezett Címke mezőre.Ennek hatására megnyílik a mezőtípusra jellemző alapbeállítások szerkesztő felülete.

4. Lépés

Adja meg és/vagy állítsa be a mező paramétereit, "A mező paramétereinek értelmezése és beállítása" alatt leírtak szerint.

5. Lépés

Rögzítse a beállításokat a mezőszerkesztő felület "Alkalmaz" ikonjára való klikkeléssel.

A mező paramétereinek értelmezése és beállítása

  • Név: A mezőben alapértelmezésként megjelenő "Címke" sztringet át kell írnia arra az egyéb szöveges tartalomra, amit az adott űrlap pont alatt - mint címkét - meg kíván jeleníteni. A mező mentése, a beírt szöveget nagybetűs formátumúra módosítja.
  • Elérhetőség: Ugyanez az opció az űrlap beállításoknál - az egész űrlapra vonatkozóan - már szerepelt, ezért ezen az alacsonyabb szinten csakis szigorítás jelleggel működhet. Vagyis: ha az egész űrlap mindenki számára elérhető, itt megadhatja, hogy ennek ellenére, ez a konkrét mező csak a regisztrált felhasználók számára jelenjen meg.
  • Publikus: Ugyanez az opció az elérhetőséghez hasonlóan, az űrlap beállításoknál, az egész űrlapra vonatkozóan már szerepelt. Ezért, ezen az alacsonyabb szinten ez is csak egy irányban, mégpedig szigorítás jelleggel működhet. Vagyis: ha az egész űrlap mindenki számára publikus, akkor itt megadhatja, hogy ennek ellenére, ez a konkrét mező senki számára se legyen látható, még a regisztrált felhasználóknak sem. Ennek a funkciónak csakis akkor van értelme, ha egy konkrét kérdésről utólag - miután az űrlapot már kitöltötték - derül ki, hogy felesleges, vagy időközben azzá vált, ezért sosem lesz kiértékelve. Az adott kérdés publikációjának a levétele egyszerűbb, mint az űrlap letiltása, majd a már kitöltött űrlapok exportja, a kérdés törlése és végül az űrlap ismételt publikálása.
  • Kitöltési segédlet: Ebben az ablakban adhat instrukciókat az adott mezővel, vagy az azt követő mezők kitöltésével kapcsolatban. Az beállítás kérdése, hogy ezek a "Help" jellegű információk automatikusan megjelenjenek-e a mezőnél, vagy csak klikkelés hatására nyíljanak meg. Címke mező esetén maximum annyi lehet ennek a paraméternek a jelentősége, hogy ebbe az ablakba beírt szövegnek más lesz a formázása, mint a "Név" paraméterbe írtnak.

Az "Alapbeállítások" szerkesztőablak parancsikonjai

  • Bezár: A "Címke" szerkesztőablakának mentés nélküli bezárása, majd visszalépés az "Űrlap előnézet" felülethez.
  • Töröl: Az adott "Címke" végleges törlése, majd visszalépés az "Űrlap előnézet" felülethez. Ez a törlés nem kér megerősítést, mert az űrlapok szerkesztésekor - különösen, ha egy korábbi, hasonló űrlap másolatából készít egy új űrlapot -, sokszor tucatjával kell törölni a mezőket. Ilyenkor, a törlés megerősítések több időt vennének igénybe, mint egy véletlenül kitörölt mező pótlása.
  • Alkalmaz: A beállítások mentése, a "Címke" szerkesztőablakának bezárása, majd visszalépés az "Űrlap előnézet" felülethez.
^
Facebook
Instagram
Twitter