Infoartnet - Web Média Marketing

A médiakezelő felület

Ezzel az eszközzel az adminisztrációs oldalak minden olyan felületén találkozni fog, ahol különböző típusú, rendeltetésű, formátumú és méretű fájlok (ikonok, képek, animációk, filmek, dokumentumok, stb) kezelése (felvétele, beszúrása, valamihez való hozzárendelése, átnevezése, szerkesztése, vágása, átmozgatása, stb.), mint fő-, vagy részfeladat, felmerül.

Az eszköz behívása, indítása

 

Az indító környezet, képernyő, box, stb., értelem szerint minden feladat típusnál más, de a közvetlen indító felület, általában a mappa, vagy a böngésző ikon.

Megjegyzés: Azokat a felületeket, ahonnan a Médiakezelő indítható, nem ebben a fejezetben, hanem az indító környezetek, funkciók, stb., saját leírásaiban ismertetjük.

Az egyes szerverek, illetve azok a felületek, ahonnan a funkciót indítja, behatárolják, hogy a Médiakezelővel az adott szituációban milyen típusú és mekkora méretű fájlok kezelhetők.

A Médiakezelő további ismertetése során elvonatkoztatunk a kezelt fájl típusától (kép, animáció, film, dokumentum, stb.) és bemutatjuk az alkalmazás összes lehetséges funkcióját.

Ha a különböző típusú fájlok kezelését tartalmi elemtől vagy környezettől függetlenül kívánja végezni, akkor indítsa a Médiakezelőt a "Komponensek/Médiakezelő" menüből.

A kezelő felület minden esetben ugyanaz:

A Médiakezelő felületei

Az alapképernyő felépítése

Médiakezelő felülete

 • 1.: Az aktuális keresési útvonal kijelzése. Ha az útvonal struktúra valamelyik elemére klikkel, megnyílik a kiválasztott könyvtár.
 • 2.: A nézet kiválasztására szolgáló, lenyíló választó felület. A könyvtár tartalmakat megjelenítheti ikon-, vagy lista nézetben.

  Médiakezelő ikon nézet

  Médiakezelő lista nézet
 • 3.: Ebben a pozícióban vagy a Gyökérkönyvtár ikonja és neve, vagy egy felfelé mutató nyíl és a "Fel" szöveg látható. Ha ide klikkel, eggyel feljebb lép a könyvtár struktúrában. • 4.: Ezen a felületen, az aktuális könyvtár almappái láthatók. Az egyes mappákat a nevükre klikkelve tudja megnyitni. Olyankor a választott könytár neve bekerül a "1" elérési útba, a jelen felület (4) az esetleges alkönyvtárait, a "8"-as felület pedig a fájljait listázza ki, az aktuális nézetnek és rendezésnek megfelelően.

  Médiakezelő mappák és almappák
 • 5.: Az aktuális mappa alkönyvtárainak a mennyisége [db].
 • 6.: Az aktuális könyvtárban lévő fájlok mennyisége [db].
 • 7.: Az aktuális könyvtárban lévő fájlok összmérete [KB vagy MB].
 • 8.: Az aktuális könyvtárban lévő fájlok megjelenítése, a beállított nézetnek és rendezésnek megfelelően.
 • 9.: Az aktuális tárhely (lemezterület) foglaltságának a kijelzése.
 • 10.: Ha az egérkurzort a megjelölt sarok vagy az oldalélek fölé mozgatja, a bal egérgomb folyamatos nyomvatartása mellett, az egér húzásával megváltoztathatja a Médiakezelő box méretét. Ilyenkor a függőleges és vízszintes méretek - az egér mozgatásának a függvényében - egyszerre változnak. A méretváltoztatást a box négy oldalélének a megfogásával és húzásával is elérheti, de csak vízszintes vagy függőleges irányban.

  Megjegyzés: Ha a saját informatikai környezete (processzor, hálózat, memória, böngésző, stb.) már elavult, túlságosan lassú, vagy leterhelt, akkor a húzáskor azt fogja tapasztalni, hogy a box mérete alig, vagy egyáltalán nem változik. Ilyenkor a húzás sebességének a csökkentésével hagyjon elegendő erőforrást a művelet végrehajtásához, és az átméretezési probléma nem fog jelentkezni.

  Ha az egérkurzorral a box piros fejlécébe áll, a bal egérgomb lenyomását követő húzással - változatlan méretek mellett - megváltoztathatja a box pozícióját.
 • 11.: Gördítősáv. Ha a "12"-es "Limit" mező (az egyszerre megjelenítendő fájlok száma) nagyobb értékre van állítva, mint amennyi az aktuális ablakban elfér, akkor pl. a gördítősáv használatával tekintheti meg a lista valamennyi elemét.
 • 12.: Limit. Ebben a mezőben állíthatja be, az egyszerre megjelenítendő fájlok számát.

 • 13.: Csak mai fájlok. Ez a lehetőség egy speciális szűrés, bekapcsolásával a kiválasztott mappa tartalmából csak azt látjuk, amelynek a feltöltési dátuma megegyezik az aktuális dátummal.

  Médiakezelő minden fájl látszik


  Médiakezelő
 • 14.: Lapozó gomb(ok). Ha több fájlt tartalmaz az aktuális könyvtár, mint amennyi a "12"-es Limit mezőben be van állítva, akkor további lapozó gombok jelennek meg a felületen, amelyek használatával tud az egyes lista oldalak között navigálni.

  Médiakezelő lapozó

  A lap-, vagy oldalváltó gombokon lévő jelölések a következőK:

  • 1, 2, 3 ... n : A számok a konkrét oldalszámot jelentik.
  • < : Ugrás az előző oldalra.
  • > : Ugrás a következő oldalra.
  • << : Ugrás a legelső oldalra.
  • >> : Ugrás az utolsó oldalra.
 • 15.: Az    jelre klikkelve tudja bezárni a kezelő felületet.
 • 16.: A programot kifejlesztő, Infoartnet Kft logója  . (Nincs mögötte link, vagy funkció.)
 • 17.: Keresés funkció. Az adott mappában a megadott keresőszó alkalmazásával használható (a keresőszó lehet egész szó vagy csak töredék).
  Használata:
  - Keresés aktiválása a "KERES" gomb bekapcsolásával
  - Keresési hely kiválasztása
  - Keresőszó beírása
  - ENTER
  Fontos: Ha befejegyztük a keresést ne felejtsük el a keresést kikapcsolni a "KERES" gomb újbóli megnyomásával, ha ezt nem tesszük érvényben marad a keresés parancs, azaz bármely mappát is választjuk ki, csak azok a fájlok fognak látszani melyek megfelelnek a keresésnek.

  Keresés a Médiakezelőben
  példa: keresés az "infoart" karaktersorra a Médiakezelő Gyökér mappájában

 • 18.: Az aktuális könyvtár frissítése. Főleg fájlok feltöltésekor lehet szüksége erre a funkcióra. Az aktuális könyvtár frissítését azzal is elérheti, ha a "1" elérési út, utolsó elemére klikkel.
 • 19.: Új fájl(ok) feltöltése. A funkció részletes leírását lásd, a következő alfejezetben (következő főcím alatt).
 • 20.: A fájl lista fejlécében - a mezőnevek előtt - adatrendező ikonok vannak, amelyekre klikkelve, a fájlnevek, az utolsó módosítások dátumai és a fájlméretek alapján, növekvő, vagy csökkenő sorrendbe rendezheti a fájlokat.

Új fájl(ok) feltöltése

1. Lépés

A "4"-es felületen válassza ki azt a könyvtárat, amelyikbe fájl(oka)t kíván feltölteni. A jelen példánkban legyen ez, az "id_342" nevű mappa.

2. Lépés

Klikkeljen a "17"-es "Feltöltés" funkciógombra.  Az új felület mutatja a tárkapacitás aktuális kihasználtságát (Foglalt lemezterület) és a feltölthető fájlok maximális méretét. Értelem szerint, ezek az adatok szerverenként más-más értéket mutatnak.

Ezt követően el kell döntenie, hogy milyen módon, illetve milyen külső fájlkezelő felület bevonásával kívánja feltölteni a szükséges fájl(oka)t az adatbázisba.

Az egyik megoldás esetén:

 • 3. Lépés

  Klikkeljen a piros hátterű, "Fájlfeltöltés" funkciógombra.

 • 4. Lépés

  A felugró ablakban navigáljon az Ön gépén vagy hálózatán, a fájlokat tartalmazó könyvtárba, jelölje ki a feltölteni kívánt fájlt vagy fájlokat (bal gomb+ Ctrl), majd klikkeljen a "Megnyitás" gombra.

  Egyetlen fájl feltöltése esetén ugyanezt éri el, ha nem a "Megnyitás" gombra kattint, hanem - a beállított nézet függvényében - kettőt klikkel a feltöltendő képre, fájlnévre, ikonra, stb.

  Ezt követően, az előbb kiválasztott - és már fel is töltött - fájlok megjelennek a listázó ablakban.

  Kattintson az „Aktuális Könyvtár” gombra és a feltöltött állomány(ok) megjelennek a mappában.

A másik megoldás esetén:

 • 3. Lépés

  Nyissa meg pl. a "Total Commandert" (A), vagy a "Windows Intézőt" (B) és a megfelelő könyvtárba navigálva, jelölje ki a feltölteni kívánt fájlokat. • 4. Lépés

  Válassza ki a médiakezelőben azt a mappát, ahova a feltöltést végre szeretné hajtani.
  Kattintson a Feltöltés gombra (azaz a jobb oldali ablakban látszódjon a pirossal hátterezett feltöltés gomb). Helyezze a képernyőn úgy a fájlkezelő és a böngésző ablakát, hogy mind a két területet egyszerre tudja kezelni.

  4. A
  - Állományok áthúzása Total Commenderből
  Mozgassa az egérkurzort egy kijelölt fájl(ok) fölé, majd - a bal egérgomb folyamatos nyomvatartása mellett - húzza a fájl(oka)t a Médiakezelő munkaablakában a húzás megkezdésekor megjelenő, "Fogd és vidd" feliratú, pirossal kiemelt felület fölé, amennyiben jól csinálja a megjelenő piros felület felett csak egy fehér egérkurzort lát. Amint elengedi a bal egérgombot a feltöltés befejeződik, s ezzel meg is történik a feltöltésük az Ön által kiválasztott mappába.  4. B - Állományok áthúzása Windows Intézőből
  Mozgassa az egérkurzort egy kijelölt fájl(ok) fölé, majd - a bal egérgomb folyamatos nyomvatartása mellett - húzza a fájl(oka)t a Médiakezelő munkaablakában a húzás megkezdésekor megjelenő, "Fogd és vidd" feliratú, pirossal kiemelt felület fölé. Amennyiben jól csinálja a megjelenő piros felület felett megjelenik a húzott fájl(ok) mintaképe és egy áthelyezés feliratú gomb, ez ne zavarja meg Önt a feltöltés ettől függetlenől másolásként hajtódik végre. Amint elengedi a bal egérgombot a feltöltés befejeződik, s ezzel meg is történik a feltöltésük az Ön által kiválasztott mappába.
 • 5. Lépés

Tekintse meg (ellenőrizze) a feltöltött fájlokat a célkönyvtárban, majd ha ez elegendő az ellenőrzéshez be is zárhatja a felületet a jobb felső sarokban lévő "X"-re klikkelve.

A képernyő frissítéséhez klikkeljen az elérési útvonal utolsó elemére, vagy az "Aktuális könyvtár" funkciógombra.

Az aktuális könyvtár fájljai a "2"-es "Nézet beállítás", illetve a "19"-as "Adatrendezés" felületeken beállított értékeknek megfelelően jelennek meg a listában.

Megjegyzés: Nagyon sok fájl, tömeges felvitelére természetesen a korábbi verzióból jól ismert, FTP-s (fájl transzferes) megoldás, a jelen verzióban is rendelkezésre áll.

Fontos, ezt a műveletsort csak olyan böngészővel tudja végrehajtani, mely HTML 5 kompatibilis, pl.: Mozilla Firefox 3.5 és magasabb verziók

Fájlműveletek

Mozgassa a kurzort egy konkrét fájl főlé, majd használja a jobb egér gombot. Ennek hatására a fájl típusától függően megnyílik az adott típusú fájlal végezhető műveletek menüje.

Médiakezelő - Fájlműveletek

Fontos: Akár fájlt, akár könyvtárat nevez át, töröl, vagy mozgat máshová az adatbázis struktúrában, ha már volt rá(juk) hivatkozás tartalmi elem(ek)ben, akkor a megjelenítő az előbbi műveleteket követően nem fogja egyedi beavatkozás (frissítés) nélkül megtalálni a megváltozott elérésű és/vagy nevű fájlokat. Ennek az az oka, hogy a "Kép beszúrása/szerkesztése", a "Beágyazott média beszúrása/szerkesztése", stb. boxok, a Médiakezelőtől független felületek, így azok az említett műveletektől függetlenül, továbbra is a fájlok régi elérését (path + fájlnév) tartalmazzák.

Egyszerre több fájl vagy mappa kijelölése

Egyszerre több mappa kijelölése csak az egér használatával lehetséges. Álljon az első mappára, nyomja folyamatosan a bal egérgombot, s közben húzza az egeret. Az utolsó kijelölendő könyvtárnál engedje fel az egérgombot.

Médiakezelő - Csoportos mappakijelölés

Egyszerre több fájl kijelölése ugyanígy történhet, de a fájloknál használhatja a "CTRL" gombot is az oda-vissza jelöléshez. Ilyenkor a "CTRL" gombot folyamatosan nyomva kell tartania, közben a bal egérgombbal a fájlokra klikkelve ki-be kapcsolhatja a kijelöléseket.

Médiakezelő - Csoportos fájl kijelölés

Ha átvált a lista nézetre, a fájlokat az előző két módszeren felül jelölőnégyzetek segítségével is jelölheti. A fej lécben lévő kiemelt jelölőnégyzettel ("Mindent kijelöl"), az aktuális könyvtárban lévő összes fájlt egy mozdulattal ki-be kapcsolhatja.

Médiakezelő - Csoportos fájlkijelölés - lista nézet - összes

Természetesen a kijelőlés egyedivé tehető azzal, ha használjuk a rendezési lehetőségeket és az összes kijelölés után a nem releváns fájlok kijelölését kikapcsoljuk.

Médiakezelő - Csoportos fájlkijelölés - lista nézet - egyedi

 

Fájlműveletek - helyi menü lehetőségei

Letöltés

A funkcióval egy kiválasztott adatbázis fájlt tölthet le a saját gépére, illetve ha olyan típusú a fájl, akkor egy rendelkezésre álló programmal meg is nyithatja. Miután az egérkurzorral ráállt a fájlra, a jobb egérgomb hatására feljön a letöltést is tartalmazó menü.

Médiakezelő - Fájlműveletek - Letöltés

Ha ráklikkel a "Letöltés" menüpontra, a más környezetekben már megszokott letöltő ablakban eldöntheti, hogy megnyissa-e a fájlt, vagy inkább letölti a saját gépére.

Ha az előző felugró ablakban a "Fájl mentése" opciót választja, akkor a fájl a beállított, vagy alapértelmezett letöltő könyvtárba kerül, pl.: "c:\Documents and Settings\Rendszergazda\Dokumentumok\Letöltések\".

Link mutatása

A funkció megmutatja a kiválasztott állomány elérési útvonalát. Az útvonal kimásolható és a portál webcíme mögé beillesztve (portal cím/kép elérési útvonal) közvetlenül lehet a weben az adott képre, feltöltött állományra hivatkozni.

Médiakezelő - Fájlműveletek - Link mutatása

A link eredménye a böngészőben (link kijeölése - Crtl+C - böngészőablakban a webcím mögé beillesztés)

Médiakezelő - Fájlműveletek - Link eredménye

Szerkesztés

Médiakezelő - Fájlműveletek - Szerkesztés

A funkció betölti a grafikailag szerkeszthető fájlt (képet) egy szerkesztő ablakba és felkínálja a művelet választás lehetőségét. Melyeket a felső gombsor mutat ezek a program „Előre beállított műveletei” – Vágás, Átméretezés, Tükrözés, Forgatás.

 • Vágás: A funkcióval egy adatbázisból kiválasztott kép tetszőleges részletét lehet kivágni, majd új fájlként lementeni az aktuális könyvtárba.

  A vágó felületet a következő kép alapján, azon felülről lefelé, illetve balról jobbra haladva ismertetjük.  1. A bal felső sarokban a szerkesztés alatt lévő fájl elérési útvonala látható, a végén az aktuális könyvtárral.

  2. A tőle jobbra lévő mező, a szerkesztett (jelen esetben vágott) képfájl rendszer által felkínált új nevét és kiterjesztését tartalmazza. Alapértelmezésként az eredeti fájl változatlan néven és formában megmarad az adatbázisban, a szerkesztés(ek) végeredménye pedig automatikusan új fájlként kerül be ugyanabba a könyvtárba. Az új fájlok elnevezési szintaktikája a következő: az eredeti megnevezés egy ".Új" névtoldalékot kap, vagy ha az a név már létezik az adott könyvtárban, akkor pedig egy aláhúzást követő, növekvő sorszám toldalékot. A rendszer által felkínált fájlnév egyrészt a mezőbe klikkelve megváltoztatható, másfelől pedig az "Eredeti felülírása" 3. jelölőnégyzet aktiválásával, az eredeti fájl is felülírható.

  4. Az "Elfogad" funkciógombra klikkelve jön létre az új fájl, a "Mégsem" 5. mentés nélkül visszalépteti az eredeti könyvtárba, a jobb felső sarok "X" ikonja pedig a szerkesztés állapotától függetlenül, mentés nélkül bezárja a fájlkezelő felületet.

  A nézetválasztó gomb (Nézet) képszerkesztéskor értelem szerint hatástalan, ilyenkor csak az ikon nézet lehet az aktív.

  6. A bal oldali mezők a kép új, mindenkori vágott méretét (Szélesség és Magasság) mutatják pixelben, de ugyanitt át is írhatók ezek a paraméterek.

  7.
  Az "Aránytartás" jelölőnégyzet aktiválása esetén elég csak az egyik méretet megváltoztatni.
  A méretek átírásakor a jobb oldali felületen, a grafikus kijelölés paraméterei automatikusan követik a mezőkbe írt értékeket, és ez fordítva is igaz. A jobb oldalon, a kijelölő keret körvonalainak a "húzása" esetén, a bal oldali paraméterek automatikusan az új méretekhez igazodnak.

  A kivágás (a leendő új kép) körvonalainak a kijelölése a jobb oldali képen, az egérrel kezdeményezhető. Képzelje el a kivágás helyét és méretét, majd álljon az egérkurzorral a leendő kivágás, képzeletbeli bal felső sarkának közelébe. Nyomja folyamatosan a bal egérgombot, s közben mozgassa az egeret átlósan, az elképzelt kivágás jobb alsó sarka irányába. Az egér megmozdításakor megjelenik a kijelölő box, majd ettől kezdve, a húzás mértéke és iránya szerint, on-line módon változik a mérete és formája. Ha felengedi a bal egérgombot, azzal átmenetileg fixálja a kijelölő box méreteit és helyzetét.

  Ha ezt követően a box belsejébe viszi az egérkurzort, majd folyamatosan nyomja a bal egérgombot, akkor az egér mozgatásával, a kép síkjában tetszés szerint áthelyezheti a kijejölést, ami az egérgomb felengedésével ér véget. A funkció korlátlanul ismételhető.

  A kijelölő box méretei a sarkok és oldalak húzásával tetszés szerinti mértékban és alkalommal megváltoztathatók. A húzás közben a bal egérgombot folyamatosan lenyomva kell tartani.

  Az egérkurzor a megfogható élek vagy sarkok fölé, illetve a box belsejébe húzva megváltozik, ezzel jelezve, hogy az adott pozícióban méretezési vagy áthelyezési művelet kezdeményezhető.

  Ha a kijelölő boxon kívülre klikkel, a box eltűnik és egy újabb box, vagy egyéb más művelet indítható.  Ha a box a megfelelő helyen van és a mérete is jó, klikkeljen az elfogad funkciógombra. Ennek hatására, a grafikai ablakban már az új, kivágott képrészlet jelenik meg a korábban elfogadott névvel, és egy rendszerüzenet nyugtázza a fájl sikeres bementését az aktuális könyvtárba.  Ekkor a fejlécben látható funkciókkal tovább szerkesztheti az új képet, vagy a "Vissza" gombbal kiléphet a felületből az aktuális könyvtárba, ahol együtt láthatja az összes művelet (a jelen esetben kivágás) eredményét.

  Médiakezelő - Fájlműveletek - Szerkesztés - Vágás
 • Átméretezés: A funkcióval egy adatbázisból kiválasztott kép méretét lehet megváltoztatni, majd új fájlként lementeni az aktuális könyvtárba.

  Az átméretező felület felépítése és működése is nagyon hasonló a vágásnál már ismertetettekkel. A különbség, hogy az itt végrehajtott változtatás nem a kép egy kiválasztott részletére korlátozódik, hanem az egész képre érvényes. A paraméter mezők kezelése, a kép "húzása", mentése, stb., is azonos a vágásnál már leírtakkal. Az itt tapasztalható apró különbség, hogy bár a működés azonos, itt csak a kép jobb alsó sarkában jelenik meg fogópont (marker).  Ha az aránytartás nem aktív - vagyis a jelölőnégyzet üres -, akkor csak az egyik méret változtatásával, vagy nem 100%-ban arányos méretmódosításkor a kép eltorzul.

 • Tükrözés: A funkcióval egy adatbázisból kiválasztott kép vízszintes, vagy függőleges tükörképét lehet előállítani, majd új fájlként bementeni az aktuális könyvtárba.

  A felület itt is csak közvetlenül a célműveleteket (tükrözéseket) indító képernyő részletben különbözik a korábbiaktól.

  Az alapértelmezett vízszintes tükrözés, már a kiválasztott fájl behívásakor végrehajtódik, s ugyanez az automatizmus érvényesül az egyes tükrözési irányok rádiógombos kiválasztásakor is. • Forgatás: A funkcióval egy adatbázisból kiválasztott képnek, az eredeti pozíciójához (állásához) képest 0, 90, 180 és/vagy 270 fokkal jobbra (az óramutató járásával megegyező irányban) elforgatott képét lehet előállítani, majd új fájlként bementeni az aktuális könyvtárba.

  A felület itt is csak közvetlenül a célműveleteket (forgatásokat) indító képernyő részletben különbözik a korábbiaktól.

Előnézet

A funkció a megnyitható fájlokat egy új böngésző ablakban jeleníti meg.

Médiakezelő - Fájlműveletek - Előnézet

Új mappa

A funkció egy új almappát hoz létre, az aktuális könyvtáron belül.
A jobb egérgomb hatására, a fájlkezelő felület mindkét munkaablakában feljön az "Új mappa" opció, azonban ha a jobb oldali ablakban a fájl fölött hívjuk be a gyorsmenüt akkor a fájlműveletek között találjuk meg. Természetesen ha az üres területen használjuk a jobb gombot, akkor az eredménye megegyezik a bal oldalon megjelenő gyorsmenüvel.

Médiakezelő - Fájlműveletek - Új mappa

A végeredményt tekintve mindegy, hogy melyik ablakban aktiválja a funkciót, az mindenképp az aktuális mappában (az alá) hozza létre az új alkönyvtárat.

Médiakezelő - Új mappa létrehozása

Médiakezelő - Új mappa létrehozása

Kivágás, másolás, beillesztés

Médiakezelő - Másolás, Kivágás, Beillesztés

Ezek a funkciók annyira elterjedtek más rendszerekben is, hogy nincs értelme sokat magyarázni a működésüket. A funkciók fájlok és mappák kezelésére egyaránt alkalmasak. Ha mappát másol, vagy helyez át a struktúra egy másik ágába, akkor annak a tartalma, vagyis a fájlok és az almappák is átkerülnek az új helyre.

Ezeknél a funkcióknál felhívom a figyelmét, a - jelen fejezet elején ismertetett - mappák és fájlok csoportos kijelölésének lehetőségére.

Törlés

Ezzel a funkcióval egy vagy több kijelölt mappa és annak minden tartalma (almappák és fájlok), illetve egy vagy több, tetszőleges formátumú, kijelölt fájl törölhető az adatbázisból.

A kijelölt fájlok vagy mappák - mint a többi funkció esetében - háttérszínt kapnak, és a végleges törlés előtt a rendszer megerősítést is kér.

Médiakezelő - Fájlműveletek - Törlés

Átnevezés

Ezzel a funkcióval egy kijelölt fájl vagy könyvtár nevét változtathatja meg.

Átnevezéskor a kijelölt fájl nem kap háttérszínt, mivel úgyis látszik a neve a felugró átnevező boxban.

Médiakezelő - Fájlműveletek - Átnevezés

Médiakezelő - Fájlműveletek - Átnevezés

Fontos! Figyeljen az átnevezésnél arra, fájl típusát tartsa, meg (.jpg, .png, .doc, stb.), amennyiben ezt elmulasztja a rendszer nem tudja azonosítani a fájlt, így annak kicsinyített (thumbnail kép) nem látja és nem tudja előnézetben megnézni illetve szerkesztési műveleteket sem éri el. A nagyobb probléma, hogy a weboldalon való felhasználása során sem azt az eredményt kapja, amit szeretett volna.

^
Facebook
Instagram
Twitter