Infoartnet - Web Média Marketing

Előre kitöltött típusú mező

A mező rendeltetése

Az Előre kitöltött típusú mező nem jelenik meg a weboldali kitöltéskor, viszont az értékét a rendszer a háttérben eltárolja és egy-egy adat/űrlap export esetén, egy plusz adatoszlopban meg is jeleníti. Ez a plusz adat az űrlapok kiértékelését könnyítheti meg, illetve teheti hatékonyabbá.

A mező használata

1. Lépés

Klikkeljen az "Előre kitöltött" mezőtípusra. Ennek a műveletnek a hatására, a rendszer - az űrlap utolsó elemeként - beszúr egy alapértelmezés szerinti, Előre kitöltött mezőt.


2. Lépés

Ha szükséges, a gördítősáv alkalmazásával navigáljon a frissen beszúrt mezőre, majd a bal egérgomb folyamatos nyomva tartásával és az egér egyidejű függőleges mozgatásával húzza a mezőt az űrlap megfelelő pozíciójába. Húzás helyett használhatja - a bal egérgomb folyamatos nyomva tartása mellett - a kurzormozgató Fel és Le nyilakat, a Home, az End, a Page Up, vagy a Page Down billentyűket is. Exportkor erre a helyre, vagyis a jelen mező előtti, illetve mögötti űrlap elem közé fogja a rendszer beszúrni a kiválasztott adatot (beégetett értéket).


3. Lépés

Klikkeljen a bal egérgombbal a frissen beszúrt és elhelyezett Előre kitöltött mezőre. Ennek hatására megnyílik a mezőtípusra jellemző alapbeállítások szerkesztő felülete.

4. Lépés

Adja meg és/vagy állítsa be a mező paramétereit, "A mező paramétereinek értelmezése és beállítása" alatt leírtak szerint.

5. Lépés

Rögzítse a beállításokat a mezőszerkesztő felület "Alkalmaz" ikonjára való klikkeléssel.

A mező paramétereinek értelmezése és beállítása

  • Név: A mezőben alapértelmezésként megjelenő "Előre kitöltött" sztring nem módosítható.
  • Beégetett érték: Ön a jelen mező értékének a beállításával azt határozhatja meg, hogy a rendszer a kitöltők személyes adatai közül melyiket tárolja el automatikusan, egy adat/űrlap export esetére. A jelenleg beállítható adattípusok a következők:

Az "Alapbeállítások" szerkesztőablak parancsikonjai

  • Bezár: Az "Előre kitöltött" mező szerkesztőablakának mentés nélküli bezárása, majd visszalépés az "Űrlap előnézet" felülethez.
  • Töröl: Az adott "Előre kitöltött" mező végleges törlése, majd visszalépés az "Űrlap előnézet" felülethez. Ez a törlés nem kér megerősítést, mert az űrlapok szerkesztésekor - különösen, ha egy korábbi, hasonló űrlap másolatából készít egy új űrlapot -, sokszor tucatjával kell törölni a mezőket. Ilyenkor, a törlés megerősítések több időt vennének igénybe, mint egy véletlenül kitörölt mező pótlása.
  • Alkalmaz: A beállítások mentése, az "Előre kitöltött" mező szerkesztőablakának bezárása, majd visszalépés az "Űrlap előnézet" felülethez.
^
Facebook
Instagram
Twitter