Infoartnet - Web Média Marketing

2017. július 07.

Kampányötletek, amiken gondolkodni sem kell, mert már az asztalon hevernek

Kampányötletek, amiken gondolkodni sem kell, mert már az asztalon hevernek

Ma már nincs olyan valamire való cég, amely ne futtatna rendszeresen marketingkampányokat. Sokan azonban már az ötletelés fázisában feladják, mondván: „Nincsen semmi konkrét apropóm". Ha te is közéjük tartozol, akkor sokat fog segíteni ez a cikk.

Kell egyáltalán felütés vagy nem?

A válasz röviden az, hogy: többnyire igen. Számos kutatás bizonyította be, hogy a tematikus kampányok megsokszorozták a sima, trendekre nem reagáló társaik bevételeit. Megtöbbszörözték, tehát semmi esetben sem egy elhanyagolható hóbortról van szó, hanem egy olyan aduászról, amit kihagyni hatalmas hiba. Hogy miért?
Az internet olyan mint a klasszikus magyar népmesék. A fellelhető információk „szájról-szájra" terjednek. Vagyis így vagy úgy, lájkok, kommentek útján, vagy posztok, videóblogok segítségével, de folyamatos kölcsönhatásban vannak egymással. Ma már teljesen mindegy, hogy Facebookról, Google-ről vagy bármilyen más médiumról beszélünk, a szolgáltatók azokat a tartalmakat részesítik előnyben, amelyeket a felhasználók is kedvelnek. Vagyis – többnyire – az a menő, amit a nép menőnek tart.

Tovább a "Kampányötletek, amiken gondolkodni sem kell, mert már az asztalon hevernek" cimű cikkre a cegarculat.hu-n

^
Facebook
Instagram
Twitter