Infoartnet - Web Média Marketing

Horgony beszúrása, szerkesztése funkció

Az eszköztár elem funkciója

A terjedelmük miatt nehezen áttekinthető (hosszú) tartalmi elemeken belüli navigálás elősegítése, illetve a kitüntetett fejezetek megjelölése (felcímkézése), a "Link beszúrása/szerkesztése" funkció számára.

Ha Ön meg kívánja teremteni annak a lehetőségét, hogy az oldal látogatói egy tartalmi elemen belül egyetlen mozdulattal egy-egy konkrét fejezethez, alcímhez, ábrához, stb. "ugorhassanak", azt legkönnyebben a "Horgony" és "Link" funkciók ésszerű kombinációjával érheti el. Ilyenkor a tartalmi elemen belül létre kell hoznia olyan "link - horgony" kapcsolatokat, ahol az egyes linkekre klikkelve, azok horgony párjához vált a megjelenítő.

Fontos: Bár az esetek nagy százalékában a böngésző program "Vissza" gombja is alkalmas rá, általában ésszerű a visszalépés lehetőségét is megteremteni. Ilyenkor az ellenkező irányban is létre kell hoznia "link - horgony" kapcsolatokat.

Egy-egy horgony több linkhez is tartozhat, ez lehetővé teszi az egyes bekezdésekből, pl. a tartalomjegyzékhez való egyszerű visszalépést. Az általános elrendezés úgy néz ki, hogy a tartalmi elem elejére egy horgonnyal megjelölt tartalomjegyzék-, vagy menü jellegű linkcsoportot helyeznek el, amely elemei a főbb bekezdéseknél lévő horgonyokra mutatnak, ezen bekezdések utáni linkek pedig visszaviszik a felhasználót a kiindulási pontra.

A funkció használata

1. Lépés

Álljon az egérkurzorral egy olyan szövegrész elé (fejezetcím, bekezdés, kép, stb.), amit egy horgonnyal meg kíván jelölni azzal a céllal, hogy az adott tartalmi elemen belül elhelyezett egy vagy több linkről később oda lehessen navigálni.

2. Lépés

Kattintson a "Horgony beszúrása/szerkesztése" funkció ikonra.

3. Lépés

Írjon be a megnyíló panel "Horgonynév" mezejébe egy egyedi, rövid, lehetőleg ékezetek és speciális karakterek nélküli horgonynevet, ami utal a megjelölt szövegkörnyezetre. Egy körültekintően megválasztott horgonynév a későbbiekben, a hozzá tartozó link felvételekor segíteni fogja a megfelelő horgony kiválasztását. A horgonyokhoz rendelt linkek megadásáról és használatáról bővebben, a jelen használati útmutató, "Link beszúrása, szerkesztése funkció" című fejezetében olvashat.

4. Lépés

A "Beszúrás" gombra klikkelve rögzítse a megadott nevű horgonyt, az aktuális pozícióban. A mentést követően egy sárga horgony jel fog megjelenni az adott karakterpozícióban. Ezek a horgony jelek csak a tartalmi elem szerkesztő felületén láthatók.

Megjegyzések:

  • A már élő horgonynevek megváltoztatásához klikkeljen előbb a megfelelő horgony jelre, majd a "Horgony beszúrása/szerkesztése" funkció ikonra. Ezt követően, a megnyíló felület "Horgonynév" mezejében írja felül a korábbi nevet, majd mentsen a "Frissítés" gombra klikkelve.  • A már élő horgonyok - a tartalmi elem szerkesztőben, a kijelölésüket követően - a "Delete" vagy "Backspace" billentyűk használatával  ugyan úgy törölhetők, mint bármely más karakter.
^
Facebook
Instagram
Twitter