Infoartnet - Web Média Marketing

Kivágás, Másolás és Beszúrás funkció

Az eszköztár elemek funkciója

Egy kijelölt és vágólapra helyezett tartalom (szöveg, kép, stb.) kivágása, másolása és/vagy beillesztése egy másik szövegkörnyezetbe, ami lehet az adott tartalmi elemen belül, vagy akár azon kívül is.

A funkciók használata

Ezeknek az eszköztár elemeknek a működése - mind a használatuk módjában, mind pedig a hatásuk tekintetében - nagyon hasonlít az általános szövegszerkesztőkből és az AWE korábbi verzióiból már jól ismert, azonos funkciókéhoz.

Kivágás (Crt+X)

Egy szerkesztés alatt álló tartalmi elem tetszőleges részének eltávolítása a szövegkörnyezetéből, a kivágott tartalom egyidejű Vágólapra (ideiglenes tároló helyre) helyezésével.

1. Lépés

Jelölje ki a törölni, vagy áthelyezni kívánt tartalmat (szöveget, képet, stb.).

2. Lépés

Klikkeljen a Kívágás ikonra, a kijelölt tartalom eltávolításához és egyidejű Vágólapra helyezéséhez. Az ikon helyett használhatja a Ctrl-X billentyű kombinációt is.

Másolás (Ctrl+C)

Egy szerkesztés alatt álló tartalmi elem tetszőleges részének Vágólapra (ideiglenes tároló helyre) helyezése abból a célból, hogy az más szövegkörnyezet(ek)be is bemásolható legyen. Másoláskor, a kijelölt és Vágólapra helyezett tartalom az eredeti helyén változatlanul megmarad.

1. Lépés

Jelölje ki a másolni kívánt tartalmat (szöveget, képet, stb.).

2. Lépés

Klikkeljen a Másolás ikonra, a kijelölt tartalom Vágólapra helyezéséhez. Az ikon helyett használhatja a Ctrl+C billentyű kombinációt is.

Beszúrás (ctrl+V)

A Vágólap aktuális tartalmának beillesztése egy szerkesztés alatt álló tartalmi elem, tetszőleges karakter-pozíciójától kezdődően.

1. Lépés

Egy tartalmi elem szerkesztő felületén álljon az egérkurzorral abba a pozícióba, ahová a Vágólap éppen aktuális tartalmát be kívánja illeszteni.

2. Lépés

Klikkeljen a Beszúrás ikonra, a tartalom behelyezéséhez. Az ikon helyett használhatja a Ctrl+V billentyű kombinációt is.

Főbb jellegzetességek

  • A kivágás/másolás/beillesztés parancsok azonnal végrehajtódnak, de a változtatás véglegesen csak mentéskor rögzül.
  • Egy Vágólapra helyezett tartalom mindaddig ott marad, amíg azt - pl. egy újabb kijelölést követő vágólap művelettel - felül nem írja.
  • Az ismertetett funkciógombok közvetlen használatát az egyes böngésző programok eltérően kezelik, pl. le is tilthatják. Ha ilyesmi előfordul, akkor erre egy felugró ablak is figyelmezteti Önt. Ilyenkor a funkciógombok helyett használja a hozzájuk tartozó billentyű-kombinációkat. Példaként tekintse meg a Mozilla Firefox vonatkozó üzenetét:

^
Facebook
Instagram
Twitter