Infoartnet - Web Média Marketing

Kötelező a postai kiszállítás lehetősége (Frissítve!)

Posta kiszállítási lehetőséget kötelező lesz felajánlani 2024. március 28-tól

Beharangozott kormányrendelet módosításra lehet számítani 2024. március 28-tól.

A 335/2012. (XII. 4.) kormányrendelet módosítása 2024. március 28. napjával életbe lép.

A módosítás értelmében a webáruházat üzemeltető vállalkozásoknak elérhetővé kell tenniük kiszállítási lehetőségként a Magyar Posta Logisztika (MPL) szolgáltatását is.

A kormányrendelet kiegészül a 3/A. § szakasszal, mely szerint:

„3/A. § A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti távollévők között kötött szerződés alapján értékesített áru kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja, feltéve, hogy az értékesített áru postai szolgáltatási szerződés keretében történő kézbesítését az egyetemes postai szolgáltató az általános szerződési feltételeiben lehetővé teszi.”

(A Kormány 685/2023. (XII. 29.) Korm. rendelete a postai szolgáltatások nyújtásának és a hivatalos iratokkal kapcsolatos postai szolgáltatás részletes szabályairól, valamint a postai szolgáltatók általános szerződési feltételeiről és a postai szolgáltatásból kizárt vagy feltételesen szállítható küldeményekről szóló 335/2012. (XII. 4.) Korm. rendelet módosításáról)

Arra felhívjuk mindenki figyelmét, hogy amennyiben a webshopjában jelenleg nincs beállított MPL kiszállítási lehetőség, akkor annak beállítását a szokásos úton, a feladatkezelőben leadott igényléssel kérhetik. A feladat elvégzési határideje akár 1 hét is lehet, ezért kérjük, senki se hagyja az utolsó pillanatra!

2024. február 22.

A Magyar Posta Zrt. Kötelező webáruházi regisztráció a Magyar Posta Zrt. weboldalán-t.

Egyedi szerződés nélkül az alábbi árakkal kell számolni a postai szolgáltatások igénybevételénél:

  • Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: 990 Ft/db (bruttó ár)
  • Háznál történő kézbesítés esetén:
    •  0-10 kg 1.990 Ft/db (bruttó ár)
    • 10-20 kg 2.990 Ft/db (bruttó ár)
    • 20-40 kg 5.990 Ft/db (bruttó ár)

Amennyiben ez az ár megfelelő, akkor nem kell egyedi szerződést kötni a postával, de regisztrálni mindenképp szükséges az előbb jelzett űrlapon. Fontos! Ebben az esetben a csomagokat be kell vinni feladáshoz a postára, mert nem fogják a cég telephelyén felvenni!

^
Facebook
Instagram
Twitter