Infoartnet - Web Média Marketing

E-mail kliens általános beállításai - Mac OS X

Mac OS XAz Apple a Mac OS X operációs rendszer bemutatásakor egy régi hiányosságot orvosolt: bemutatta saját levelezőprogramját az addig más alkalmazásokra kényszerített Mac felhasználóknak. A macOS Mail azóta rendkívül sokat fejlődött, és a Mac OS X 10.5 "Leopard" operációs rendszerben elnyerte elrendezésének ma is létező formáját. Az Apple a macOS Lion rendszerének kiadásakor egy új megjelenést kínált a programnak, System Preferences - Internet Accountsamely hasonlatos az iPhone, iPod touch és iPad termékek iOS rendszerein megszeretett levelezőprogramhoz. A két nézet között természetesen van váltási lehetőség, így aki jobban szeret a Mac-en hagyományos levelezőprogramra emlékeztető megjelenést használni, az sem érzi magát idegenül a macOS Mail alkalmazásában.

A Mail képes mindenféle szabványos levelező szerverrel kommunikálni, így beállíthatunk POP, IMAP vagy Microsoft Exchange Server fiókot is. Egyes levelezők beállításait alapból ismeri, így csak a felhasználói nevünket és jelszónkat kell megadni, ha iCloud, Gmail, Yahoo vagy AOL levelezőt állítunk be. (Itt a Mail automatikusan felismeri a címből a szolgáltatót, és felajánlja a további adatok automatikus kitöltését, ha fiókot adunk hozzá a programhoz.)

/forrás: http://www.macmag.hu/

Alapesetben az e-mail adatok a következő formátumot követik a létrehozásuk után (értelemszerűen a domainneved.hu helyére azt a domaint kell érteni, amelyhez szeretne e-mail címet beállítani):

  • Felhasználónév: emailcim@domainneved.hu
  • Jelszó: 1NagyonTitkosJelszó
  • Pop3 kiszolgáló: mail.domainneved.hu
  • Smtp kiszolgáló: mail.domainneved.hu

A kiszolgáló szerverek alapértelmezett portjai a következők:

  • POP3: 110
  • IMAP: 143
  • SMTP: 25 (némelyik szerveren még a 26 is) vagy 587 TLS hitelesítéssel

Mail indítása

A Mail leveleződ megnyitása után a Mail menüpontban válaszd a Preferences menüpontot.

E-mail kliens általános beállításai - Mac OS X - 01

Megjegyzés: Amennyiben az alkalmazás nincs a "Dock"-on, akkor indítsa el a "Finder"-t, kattintson a bal oldalon az "Alkalmazások" lehetőségre, majd a megjelenő listából válassza ki a "Mail" nevű alkalmazást.

Levelezés beálíltása Mac OS X e-mail kliensben

Válassza ki az Accounts ikont. Ekkor látni fog három fület: "Account Information", "Special Mailboxes" és "Advanced".

Először nézzük az "Account Information" fület.

Ezen belül az első az "Account Type" a fiók típusa. Ezt a létrehozáskor határozzta meg és nem tudja változtatni csak, ha törli a fiókot és létrehoz egy újat. Ennek a típusa most POP. /Ez lehetne akár IMAP is./

"Description" lehet bármi amit szeretne, azonban javasolt egy beszédes nevet adni, amiből tudja melyik e-mail címről van szó.

"Email Address" ide az e-mail címét írja be. Pl.: info@domainnaeved.hu

"Full Name" ide írja a teljes nevét, vagy bármi más szöveget, amit küldőként akar megjeleníttetni.

"Incoming Mail Server" a bejövő levelek kiszolgálója ami nálunk POP - mail.domainneved.hu.

"User Name" az e-mail címe, tehát felhasznalonev@domainneved.hu (Ide is azokat az adatokat írja be, amelyeket az e-mail cím létrehozása után visszakapott a Directadmin felületén.)

"Password" ide az e-mail cím létrehozása során beállított jelszót kell megadni

"Outgoing Mail Server" opciónál be tudja állítani a kimenő levelek kiszolgálóját (SMTP), ha a "Server Settings" gombra kattint.

E-mail kliens általános beállításai - Mac OS X - 03

Az "Outgoing Mail Server" -hez a mail.domainneved.hu-t kell beállítania.

Figylem! Itt is a saját domain nevét kell beírnia a domainneved.hu helyére!

A "Server port" legyen 25. Ha az internet szolgáltatója tiltja a használatát, akkor használhatja a 26-ost, vagy az 587-est SSL hitelesítéssel.

Hagyja az "Authentication" opciót "None"-ra állítva.

Special Mailboxes fül

Mac specialis fiókbeállítás

Ezek az automatikus törlési funkciók. Az itt található lehetőségeket az igényeinek megfelelően állíthatja be. Ha akarja, akkor az összeset hagyhatja a "Never", azaz soha ne töröljön opción.

E-mail kliens általános beállításai - Mac OS X - 04

 

Advanced fül

E-mail kliens általános beállításai - Mac OS X - 05

"Enable this account" azt jelenti, hogy tudsz küldeni és fogadni is leveleket ebből a csoportból.

"Include this account when automatically checking for new mail" funkciót tartsa bekapcsolva. Ez azt jelenti, hogy az automatikusan beérkező levelek ellenörzése során ebben a fiókban is megtörténik az ellenőrzés.

"Remove copy from server after retrieving a message" ha ez opció engedélyezett, akkor minden levelet törölni fog a szerverről, miután a levelező kliense letöltötte. A legörgülő menüben be tudja állítani, hogy ez mennyi idő múlva történjen meg. A képen az látható, hogy az OS X Mail egy hét után törölni fogja a már letöltött üzeneteket.

A "Remove now" gombra kattintva a szerveren lévő régi leveleket azonnal törölheti, ha akarja.

A "Prompt me to skip messages over

  • [ ] KB" opcióval megadhatja, hogy a beállított méretnél nagyobb üzeneteket ne töltsön le Mail kliense. Ha nem akarja használni, akkor hagyja üresen.
  • A "Port" opciónál automatikusan az alapértelmezett 110-es port lesz látható. Az "Use SSL" opciót ne kapcsolja be.

Az "Authentication" beállításnál válassza a "Password" opciót.

Készen van

Kattintson az OK-ra és csukja be a fiók ablakot.

Használhatja a Mail kliensét az OS X-ben.


^
Facebook
Instagram
Twitter