Infoartnet - Web Média Marketing

Miért avul el egy weboldal?

Vágyainkban, mint minden használati tárgy, a weboldal is ha megvettük örökké tart. Vizsgáljuk meg, hogy van ez a valóságban!

Figyelem, a cikk ezerszer megtörtént események alapján készült!

A weboldal ugye nem kopik a használatban, mint az autó? Nem fakul, mint egy ruha! Ha nem költözünk a céggel, nem változik a cím, nem változik a profilunk, akkor miért avul el a weblap?

A weboldal, nem a fogyasztói társadalom miatt avul el!

Jó lenne azt gondolni, hogy a weboldalakat azért kell időközönként újra elkészíteni, mert a weboldalakat készítő cégeknek is kell élni valamiből!

Sajnos a weboldalak több más okból avulnak el!

1. indok: Technológiai fejlődés

Ne menjünk messze a témától, de egy optimális világban nincs szüksége az embereknek újabb Windows-ra, szövegszerkesztőre, számlázó programra, mert a mostanival is kiválóan el tudják végezni a dolgukat. De a program-, számítógép gyártók, mindig kitalálnak valami gyorsabb, okosabb dolgot. Ezek jó esetben új szabványokat fektetnek le (sajnos legtöbb esetben csak egymás ellen erőltetik a maguk igazát és nincs megegyezés köztük).

Így elérkeztünk az igazi problémához! Valahogy sosem sikerül a nagyoknak olyat alkotni, ami a régi dolgokat is ugyanolyan jól kezelik, mint az újakat!? (Nem mindig van visszafelé kompatibilitás.)

Probléma megoldva: Senki ne vegyen újat! Tiltsuk be a karácsonyt is! :)

De akkor jön a biztonság kérdése...

2. indok: Nem biztonságos weboldal

Mint minden programot, a weboldalakat futtató szervereket, sőt magukat a weblapot is feltörik (mostanában Tartalomkezelő Rendszer, angolul Content Management System /CMS/). Tehát minél népszerűbb a CMS (pl.: Joomla, Wordpress, Drupal), annál többen próbálják meg hekkelni, feltörni. Az, hogy ebben nekik mi a jó ne menjünk bele... rajtunk nem segít!

A veszély, hogy a céges presztízs oda, ha a komoly üzleti weboldalon egyszercsak huncut dolgokat, vagy illegális szereket kezdenek helyettünk reklámozni!

Probléma megoldva: Frissítsük a programokat!

De akkor jönnek a frissítések problémái...

3. indok: hibák, frissítések

A Tartalomkezelő rendszerek, főleg az innen-onnan összeszedett részekből tákoltak (szaknyelven: 3rd party komponensekkel kiegészített, ingyenes...) amúgy is sok hibát tartalmaznak. Ezt a problémát frissítésekkel szokták megoldani.

A frissítések a legtöbb esetben új fejlesztésekkel és új hibákkal lesznek megáldva, ha egyáltalán valaha, valaki frissíti a tartalomkezelőnket!

Így ez több gondot is felvet...

a, frissítési probléma

A weboldal készítő cég eddig ilyenről nem beszélt, hogy ez külön pénzbe kerül!

b, frissítési probléma

Kifizetnénk a frissítést, mert olcsóbb mint újat készíttetni, de nem vállalják, mert az egyes részek frissítései nem léteznek, vagy nem működnek együtt a többi elemmel! Lehet már az adott verzió nem támogatott (ez gyakori az ingyenes portálmotoroknál verzióváltás miatt).

c, frissítési probléma

Az Öcsi, aki a szomszéd ügyes fia, összerakta nekünk ezt a csodálatos weblapot és egy tálca sörért megcsinálná, de már Angliában pizzás kifutó, mert az jobban fizet!

Van remény!

A felsorolt problémákra több megoldás is van! A legtöbb esetben nem is kerül vagyonokba, csak a megszokott magyar "megoldjuk okosba" mentalitásunkat kell leküzdeni! Inkább szakemberhez, rendes céghez forduljuk!

Annál jobban járunk, minél előbb hallgatunk a szomszéd, vagy barát helyett valakire, aki nem az első ilyet csinálja!
Itt érdemes valaki olyat választani, aki nem a szájával, hanem referenciákkal tudja megmutatni hozzáértését.

Az AWE portálmotort például 5 év élettartammal, rendszeres frissítésekkel, tesztelten lehet igénybe venni! A használati útmutató mellet pedig a tárhelyhez, portálmotorhoz járó ügyfélszolgálat is segít, ha valami mégis változik.

Tehát itt az ideje ajánlatot kérni!

Nem a weboldal kerül pénzbe, hanem ha halogatjuk a döntést!

Mert az elhanyagolt weboldal nem nekünk termel, hanem a konkurenciának!

Az ajánlat kérés csak 1 perc és utána mennyivel jobb lesz a társaságban a rossz weboldal miatt kieső forgalom helyett, a megnövekedett forgalom miatti cégfejlesztés gondjairól panaszkodni! ;)

Éles László tollából

Nem nyilvános hozzászólás

A jelen űrlap kitöltésével regisztrált, naplózott formában jelezheti felénk kapcsolatfelvételi igényét, bármely témakörben felmerülő kérdéseit.

Kérjük, az elérhetőségeit pontosan adja meg, hogy reagálhassunk megkeresésére!

Név: * 
Ha Ön új felhasználónk, vagy első alkalommal keres minket, kérjük, a teljes nevét adja meg.
Telefonszám: * 
Kérjük, azt a számot adja meg, amin záros határidőn belül elérhetjük, és ne feledkezzen meg a körzetszámról sem!
E-mail cím: * 
Észrevétel, vagy megkeresés rövid leírása: * 
A visszajelzés kérése: * 
Kérjük, adja meg, hogy válaszunkkal megkeressük-e Önt!
A számomra leginkább megfelelő dátum(ok) és/vagy időpont(ok) * 
A számomra biztosan nem jó dátum(ok) és/vagy időpont(ok)  

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

^
Facebook
Instagram
Twitter