Infoartnet - Web Média Marketing

Multisite intézményi portál készítés: Széchenyi István Egyetem

 • Webcím: jap.sze.huadmissions.sze.hu
 • Szolgáltatások: Széchenyi István Egyetemi portálrendszer kiépítése és üzemeltetése.
 • Átadás ideje: 2014

Csak az egyetem főoldala nem tartozik cégünkhöz, azonban a többi kapcsolódó oldal igen.

A weboldal a következő külső rendszerrel került integrálásra: Shibboleth AD

Kiindulási pont:

 • 2009-ben egy weboldal fejlesztésével kezdődött, vagyis megbízásunk előtt egy statikus,
  egyszerű weboldal működött az Egyetemen.

Problémamegoldás:

 • A hallgatók száma folyamatosan növekedett és egyre nagyobb problémát jelentett az információk átadása a hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak és az egyetem iránt érdeklődőknek. Növekvő terhet jelentett az egyetem munkatársainak az adminisztráció is, például a jelentkezések kezelése, a diplomamunkák kezelése, leadása és az 5 karral működő intézmény folyamatos kommunikációja.

A feladat:

 • Az évek során egy portálrendszer született meg ún. multisite rendszerben, ami csak annyit tesz, hogy egy rendszeren belül kezelünk sok oldalt azonos, adminisztrációs rendszerrel, de különböző megjelenítésű és szolgáltatásokkal rendelkező oldalakkal (a design ülönböző), több mint 100 adminisztrátor segítségével. Több rendszerrel való integráció, adatátadás, illetve sok webes integrált szolgáltatás.
 1. Több száz oldal egy portálon belül, ezért lényegesen könnyebb üzemeltetni.
 2. Egységes arculattal rendelkeznek az aloldalak, csak színben térnek el, az egységes kinézet megőrizhető, a felhasználók könnyebben kiismerik magukat a különböző oldalakon.
 3. Száznál több adminisztrátor kezeli az oldalakat, amelyek egy adatbázisban vannak tárolva, itt szabályozható, ki mihez fér hozzá.
 4. Hírek, események a központi oldalon is megjelenhetnek, nem csak a feldolgozó site-on, az adminisztrátorok időt takarítanak meg, az információk pontosabbak.
 5. Egyetemi autentikációval integrálva (LDAP).
 6. Egyéb funkciók: pl. szakdolgozatok feltöltése, adminisztrálása, OTDK jelentkezés, anyagleadás, sőt az oklevelek is a portálon belül készülnek.
 7. Integráció a HunTéka könyvtári rendszerrel.
 8. Integráció és összeköttetés a NEPTUN és NEPTUN VIR rendszerével, pl. a tanulmányi tájékoztató automatikus generálása szakra szólóan.
 9. Központi eseménynaptár megvalósítása, ami a különböző oldalakról gyűjti az információkat.
 10. Áltlagosan 60-70.000 felhasználó kezelése és hitelesítése NEPTUN kóddal.
 11. Vizsgajelentkezések, szociális kérelmek beadása, jegyzetbolt üzemeltetése.
 • A portálrendszert az elmúlt években folyamatosan üzemeltettük. Legnagyobb terhelése 300.000 oldalletöltés/nap volt és elosztott terheléssel, több szerveren működve ki tudta szolgálni a látogatókat. 2014-ben új verzióra váltás (AWE 3.0), illetve design váltás volt az egyetemen.

SEOsiker Technikai index > 80%

^
Facebook
Instagram
Twitter