Infoartnet - Web Média Marketing

Rendelési lista

Rendelési lista

Itt követhetjük nyomon a Webshopban leadott megrendeléseket. Láthatjuk részletesen melyik felhasználó milyen termékeket vásárolt, kifizette-e a terméket, teljesítettük-e már a rendelést, számlázva van-e.S lehetőségünk van a megrendeléseket exportál excel táblázatba.

Rendelési lista elérése

A Rendelési lista az Adminisztrációs felület -> Webshop -> Rendelések -> Rendelési lista menüponton érhető el.

Rendelések kezelése

Lehetőségünk van a következő műveletekre:

  • Exportálhatjuk a kijelölt rendeléseket
  • Megtekinthetjük, menedzselhetjük egy vásárló egy rendelését vagy akár az összes vásárlását, akár termékekre bontva is
  • Felvehetjük a megrendelővel a kapcsolatot, rendeléséről

Exportálás menete

A tetszőleges rendelések előtti kis jelölőnégyzetet bejelöljük, majd a fent jobb oldalon levő export gombra kattintunk.

A következő lépésben meg kell határoznunk az exportfájl formátumát, xls vagy csv, s végül az export gombra kattintva lementhetjük a táblázatunkat.

Rendelések megtekintése, menedzselése

Ha a rendelés sorában a vásárló nevére kattintunk akkor az admin felület elnavigál minket a SZEA-ba s ott ismételten a vásárló nevére kattintva megtekinthetjük és akár módosíthatjuk adatait ha szükséges.

Ha a rendelés sorában a rendelési számra kattintunk akkor láthatjuk az adott rendelés adatait. Itt lehetőségünk van üzenni a vásárlónak, s a jobb oldalt fent található két ikonnal megtekinthetjük a korábbi megrendeléseinek adatait.

Az első ikonra kattintva a korábbi megrendeléseket látjuk s tudjuk azokat menedzselni. Látható a termékek mellett egy státusz jelző ikon, ha zöld akkor teljesítve van a megrendelés, ha piros akkor még nincs. A kis plusz ikonnal adhatjuk meg hogy a megrendelés, hány termékkel lett teljesítve, amíg nem éri el a megrendelt érték at addig a státusz jel piros marad. Törölni is tudjuk a megrendelések közül adott terméket a kis kuka ikonnal.

A második ikonnal az eddigi megrendeléseket termékekre lebontva tekintetjük meg.

^
Facebook
Instagram
Twitter