Infoartnet - Web Média Marketing

Speciális karakter beszúrása funkció

Az eszköztár elem funkciója

Ennek az eszköztár elemnek a használatával a billentyűzeten nem szereplő szimbólumokat - mint pl.: a copyright jel "©", a bejegyzett védjegy jele ", a bekezdés jel "¶", egyéb unicode karakterek, stb. - szúrhat be egy szabadon választott karakterpozícióba.

A funkció használata

1. Lépés

Álljon a kurzorral a szerkesztés alatt álló tartalmi elemben arra a karakterpozícióra, ahová speciális karaktert kíván beszúrni.

2. Lépés

Klikkeljen a "Speciális karakter beszúrása" funkció ikonra.

3. Lépés

A megnyíló kódtáblában keresse meg a beszúrni kívánt karaktert / szimbólumot.

A táblázat tartalma mindig azonos, nem befolyásolja, hogy Ön éppen milyen böngésző programot, illetve milyen nyelvi és egyéb beállításokat használ.

A táblázat jobb szélén mindig az egérkurzor alatti, aktuális karakter képe, megnevezése, HTML-, illetve numerikus kódja látható kiemelten. Ezek az értékek szükség esetén kijelölhetők és a "Ctrl+C" billentyű kombinációval vágólapra helyezhetők.

4. Lépés

A beszúráshoz klikkeljen a táblázatban a beilleszteni kívánt speciális karakterre.

Az ily módon beszúrt karakter - mint bármely begépelt vagy más tartalmi elemből bemásolt szöveg - a WYSIWYG szerkesztő lehetőségein belül, szabadon formázható.

A beszúrást követően a táblázat becsukódik, egy újabb egyedi karakter beszúrásához meg kell ismételnie az 1-4. lépéseket.

^
Facebook
Instagram
Twitter