Infoartnet - Web Média Marketing

Szerkesztő panel

Általános jellemzők

A tartalomkezelő felület Eszköztárának elemei kísértetiesen hasonlítanak az általánosan elterjedt szövegszerkesztő programok ikonjaira, de a mögöttes funkciók nem feltétlenül egyeznek meg 100%-ban, az említett egyéb környezetekben tapasztalhatókkal. Ezért úgy gondoljuk, hogy a betanulási időszakban hasznos lehet az egyes funkciók gyors áttekintése, még az érdemi munka megkezdése előtt.

Tartalomkezelés - szerkesztőpanel

Ha az egérkurzort egy-egy eszköztár ikon fölé húzza, automatikusan megjelenik az elem Buborék súgója - benne a funkció többnyire "beszédes" megnevezésével -, ami már önmagában is tájékoztatja Önt, az adott funkció várható hatásáról/hatásairól.

Szerkesztőpanel buboréksúgó

Ezen túlmenően, a használati útmutató jelen fejezet blokkjában ("A szöveg-, és média kezelés eszközei") - a könnyebb megtalálás érdekében: eszköztár soronként, az elhelyezkedés sorrendjében és a funkció nevével lényegében azonos fejezetcím alatt -, tételesen is ismertetjük az egyes elemeket. Ezekben az alfejezetekben kitérünk az egyes funkciók céljának és lehetőségeinek az ismertetésére, a kezelésük módjára, az alkalmazás folyamatának lépéseire, a lehetséges paraméterekre, illetve azok értékeinek a megadására.

Mind a "Bevezető szöveg"-, mind pedig a "Szövegtörzs" szerkesztő ablakának a funkció ikonjai tetszés szerint ki-be kapcsolhatók, a felettük lévő jelölőnégyzet aktiválásával, illetve inaktiválásával.

A következő képen a Szövegtörzs feletti jelölőnégyzet ("Editor kikapcsolása") inaktív, így az adott WYSIWYG ("What You See Is What You Get" = "Amit lát, azt kapja") editor és annak funkció ikonjai egyaránt láthatók, illetve aktívak.

A WYSIWYG editor kikapcsolása esetén - amikor az "Editor kikapcsolása" jelölőnégyzet aktív - eltűnnek a képernyőről a funkció ikonok és az editor helyett, ugyanazon szövegrész HTML szerkesztő felülete jelenik meg az adott ablakban.

^
Facebook
Instagram
Twitter