Infoartnet - Web Média Marketing

Szerverpark felújítása - e-mail fiókok és weboldalak költözése

Örömmel értesítjük, hogy szolgáltatási színvonalunk fejlesztése érdekében nagy mértékű beruházást eszközöltünk. Több mint 30 millió forint értékben újítottuk fel szerverparkunkat és áttértünk egy magasabb szolgáltatási színvonalat ellátni képes adatparkhoz. Jelenleg levelezőrendszerünk és a weboldalak átköltöztetését végezzük.

Az átköltözés nemcsak új kiszolgáló helyet, hanem szolgáltatási funkciók változását is jelenti.

E-mailek átköltöztetése

Főbb változások:

  1. A hosting szerződésnek megfelelően, egy domainhez 3 GB tárhelyet biztosítunk. Jelenleg egyes fiókokhoz különböző tárhelyet biztosítottunk. Ez megváltozik ügyfeleink többségének kérése alapján, ezentúl a tartomány egészére vonatkozó kvóta oszlik meg használat függvényében a fiókok között. Amennyiben a kvóta-határhoz ér a tartomány kihasználtsága, akkor értesítést kapnak, majd dönthetnek arról, hogy magasabb e-mail kvóta tartományt vásárolnak vagy törölnek a fiókjaik tartalmából.
  2. A kvóta díjak 2021-ben nem változnak, de a már most az informatikai ágazatot sújtó, aránytalanul megemelkedett költségeink egy részét kénytelenek vagyunk 2022-ben áthárítani. Ez az inflációt meghaladó mértékű emelést jelent (pl. áram, hardver és egyéb informatikai eszközök árának inflációt meghaladó emelkedése miatt). A hosting díjakat és az e-mail kvóta emelés aktuális díjait itt találják: https://www.infoartnet.hu/aktualis-hosting-araink
  3. Azon ügyfeleink, akik már emelt összegű e-mail kvóta díjzónában vannak, számukra továbbra is biztosítjuk az eddigi plusz tárhelyet, és a díjtétel a már megállapított összegű marad 2021. évi hosting számlázáskor. Természetesen ezen ügyfelek is tovább növelhetik tárhelyüket külön díjfizetés mellett.
  4. 2021. szeptember 30-án megszűnik az ingyenes SMTP szolgáltatásunk a nem terméktámogatott oldalainknál. Javasoljuk a Mailchimp használatát hírlevél küldésére a terméktámogatással nem rendelkező ügyfeleinknek. Terméktámogatott ügyfeleink részére az alapkvóta: 500 db/hó. Az ezt meghaladó levélküldési igényekre csomagajánlatokat alakítottunk ki. Igény esetén részletes információt küldünk vagy alternatív szolgáltatókat javaslunk.

Kérjük, hogy az e-mailen kiküldött fióklistát tekintsék meg! Amennyiben olyan e-mail-címet látnak, amely „Active" státuszban van, de már nincs használatban, akkor jelezzék törlési igényüket. Ha a fiók neve mellett „locked", „lockout", „closed" állapotú, akkor jelezzék, ha azokra mégis szükség van, mert egyéb jelzés hiányában a fiókok végleg törlésre kerülnek a költözés alkalmával. Ha „Karbantartás" állapot van az e-mail-cím mellett, akkor azzal a fiókkal valószínű, hogy az adott fiók SPAM leveleket küldött, így költözés során az is törlésre kerül.

Ahol a fiókinformációnál galsync@ fiókot lát csak, akkor azon a domainen nem történik jelenleg közvetlenül levelezés, ez egy technikai e-mail-cím. A domain bejegyzésére a regisztrációhoz volt szükséges, valamint lehetséges, hogy azt a domain tartományt aliasként használja másik fiókjánál.

Azon e-mail fiókok átköltöztetése történik meg, amely használatban vannak, és látható is „Méret" információ az e-mail-cím mellett. Kérjük, hogy ezekre az e-mail-címekre fordítson több időt, ezeket nézze át, hogy mindegyik e-mail-címre szüksége van-e még. A mellékelt kép egy programbeli információ, ezért a megjegyzéseit egyértelmű jelzéssel ellátva az üres területekre is írhatja, vagy külön levélben is jelezheti!
Az e-mail-fiókokkal kapcsolatos észrevételek és kérések átküldési határideje: 2021. augusztus 31.

Weboldalak átköltöztetése

A weboldalak IP címei is változni fognak, amelyet egyénileg egyeztetünk, küldünk meg a hivatalos kapcsolattartó részére.

A weboldalak átköltöztetése csúcsidőn kívül történik. Erről külön értesítést nem küldünk, csak ha feltétlenül szükséges a működés érdekében.

 

A költözés várható legkésőbbi határideje: 2021. szeptember 30.
Reméljük, hogy a költözés mindenki számára zökkenőmentesen zajlik le, mi ezen dolgozunk!

Győr, 2021. augusztus 11.

^
Facebook
Instagram
Twitter