Infoartnet - Web Média Marketing

Tartalom képpel való megosztása a Facebookon

Segítséget szeretnénk nyújtani  a Facebook megosztással kapcsolatban, hogy azzal a képpel történjen a megosztás, amellyel szeretnénk.

A tartalom szerkesztő egyik jobb oldali menüpontja: Open Graph paraméterek

Ez a menüpont segíti a Facebook megosztás beállításait. Amennyiben nem a tartalomban lévő első képpel szeretné közzétenni a hivatkozást, akkor itt erre a célra egyéni képet tölthet fel. Az optimális képméret: 1200x630 pixel, de minimum 600x315 pixel, a képarány: 1,19:1. A kép maximum 8 MB lehet.

Amennyiben ez tartalom már korábban megosztásra került a Facebookon, akkor a képcsere nem lesz automatikus. Szükséges az, hogy a tartalom URL-jét a Facebook megosztási hibakeresőjével leellenőrizze, majd ott a Time Scraped sort kell megvizsgálni. Itt látható, hogy mikor volt a legutóbbi képbeolvasás. Ha az a módosítást megelőző időpont, akkor a Scrape Again gombra kell kattintani ebben a sorban, és a Facebook újra be fogja olvasni az Open Graph adatait adott URL-nek.

Ha nem jó képpel jelenik meg a Facebook megosztás

A Facebook hibakeresője mutatja is, hogy melyik kép az aktuális. Amennyiben jól állította be az Open Graph paraméterekben az új képet, akkor a Scrape Again megnyomása után azonnal mutatja is az új megosztási képet.

Weboldal frissítés után (2021.02.16. utáni frissítés) a Rendszer - Nyelv - Lap nyelvei menüpontja alatt lévő globális meta beállítások között megtalálható a Facebook alapértelmezett megosztási képének beállítási lehetősége. Az itt beállított képpel történik azon oldalak Facebook megosztása, ahol arra oldalszinten nincs lehetőség, pl. több tartalmat megjelenítő oldalakon, főoldalon stb.

Rendszer - Nyelv - Lap nyelvei képbeállítások

^
Facebook
Instagram
Twitter