Infoartnet - Web Média Marketing

Új réteg beszúrása funkció

Az eszköztár elem funkciója

Ez a funkció egy szövegdobozhoz hasonlító felületet hoz létre a tartalmi elemben, amelybe szöveget és médiát egyaránt beszúrhat. Használatával, a tartalmi elem megjelenítő felületén bárhova elhelyezheti a beszúrt tartalmat. A rétegek területe méretezhető, a bennük lévő tartalom formázható, az egyes rétegek pedig tetszőleges mértékben fedhetik egymást, vagy bármely más elemet, képet, szöveget, stb. Réteg beszúrásakor az Eszköztárban, a logikailag kapcsolódó elemek aktívvá válnak (Mozgatás előre, Mozgatás hátra).

Felhívjuk a figyelmét, hogy a rétegek korrekt használatához általában a képernyőn való pontos pozícionálás szükséges, amit a HTML kód szerkesztés ismerete nélkül - nagy valószínűséggel - nem tud beállítani. Amennyiben mégis rétegeket szeretne alkalmazni egy-egy tartalmi elemben, kérjen segítséget ügyfélszolgálatunkon (support@infoartnet.hu).

A funkció használata

Új réteg beszúrása

Álljon az egérkurzorral arra a helyre, ahová az új réteget be kívánja szúrni, majd klikkeljen az "Új réteg beszúrása" funkció ikonra.

Egy alapértelmezett beállításokkal beszúrt réteg az "Új réteg..." sztringet tartalmazza, ami - hacsak nem cseréli le más tartalommal, vagy nem törli -, látható lesz a weboldalon. Ha egy rétegnek a teljes tartalmát kitörli, akkor az üres réteggé válik, ami nem látható a weboldalon.

Tartalmak elhelyezése a rétegben

  • Szöveg(ek) beszúrása egy rétegbe: Kattintson a már beszúrt rétegbe, majd jelölje ki a benne lévő "Új réteg..." sztringet. Ezt követően gépelje-, vagy illessze be a kívánt szöveges tartalmat, az alapértelmezett sztring helyére. A rétegekben lévő szövegek tetszés szerint formázhatók.

  • Kép(ek) beszúrása egy rétegbe: Az eljárás lényegében ugyanaz, mint az előbbi szöveg bevitelnél, viszont képet csak a vágólapon keresztül lehet a rétegbe helyezni (másolás: "CTRl+C", majd beillesztés: "CTRL+V"). Természetesen, a rétegekben lehet vegyes tartalom - kép és szöveg - is.

A réteg átméretezése

Egy réteg méretének a módosításához előbb kattintson a már beszúrt rétegre, majd a klikkelés hatására megjelenő keretvonal segédelemeinek (sarok-, és oldaljelölő pontjainak) a megfogásával - a Windows és Office környezetekben már megszokott módon -, egyszerű húzással változtassa meg a réteg méretét, illetve formáját (oldal arányait). Húzás közben egy információs boxban folyamatosan látja a réteg aktuális méretét (széleség x magasság), illetve az eredeti mérethez viszonyított különbözetet, pixelben (képernyő pont) kifejezve.

Réteg mozgatása

Kattintson a rétegre. Ennek hatására megjelenik a réteg keretvonala a sarok-, és oldaljelölő pontokkal, a réteg tetején pedig egy a mozgatást segítő füllel.

Vigye az egérkurzort a réteg tetején lévő fülre, majd - a bal egérgomb folyamatos nyomva tartása mellett - húzza a réteget a kívánt pozícióba.

Réteg megszüntetése

Az egyes rétegek - a kijelölésüket követően - a "Delete", vagy "Backcpace" billentyűkkel, illetve a "Kivágás", "Formázás eltávolítása", stb. funkciókkal nem törölhetők. Egy réteg megszüntetéséhez az előbbiek helyett, az "Abszolút pozíció ki-/bekapcsolása" funkciót kell alkalmazni.

Ennek hatására a réteg eltűnik, az addig benne lévő kép, szöveg, stb., pedig közvetlenül a tartalmi elembe kerül, ahonnan - ha a továbbiakban nincs rájuk szükség -, a hagyományos módszerekkel törölhetők, áthelyezhetők, stb.

^
Facebook
Instagram
Twitter