Infoartnet - Web Média Marketing

Kedvezmények (kuponok)

A kedvezmények komponens segítségével meghatározott  termékek vásárlása esetén kedvezményt biztosíthat akár megadott időszakon belül is. (kupon)

A komponens használatának feltételei

Amennyiben még nem használta, úgy elképzelhető, hogy a komponens nincs megfelelően beállítva, valamint nincs megfelelően a vásárlási folyamatba integrálva. A komponens bekapcsolását illetően keressen minket  elérhetőségeinken.

Kedvezmények menedzselése

A kedvezmények szerkesztését az admin felület WEBSHOP -> TERMÉKEK -> KEDVEZMÉNYEK menüpont alatt teheti meg.

Kedvezmények

A kedvezményeket listázó felület az admin felület további listázóihoz hasonlóan működik: láthatja a jelenlegi kedvezményeket, szűrhet, valamint a megfelelő helyre kattintva szerkesztheti őket. A jobb felső sarokban lévő gombbal új kedvezményt adhat hozzá.

A cikkszám maszkok szerkesztéséről valamint a kódok szerkesztéséről a későbbiekben lesz szó.

Kedvezmények

Kedvezmények szerkesztése

A kedvezmény nevének megadásán kívül lehetőség van leírás hozzáadására is (vásárlói tájékoztatás), valamint az alapvető működési mód beállítására.

Kedvezmény szerkesztése

A kedvezmény hozzáadása után két dolgot kell még beállítani: a cikkszzám maszkot valamint a kedvezményhez tartozó kódokat (kuponkódok).

Cikkszám maszkok szerkesztése

Az adott kedvezményhez tartozó cikkszám maszkokat a kedvezmény listázóban éri el.

Cikkszám maszkok

A felületen a következő mezők láthatóak:

Név: a maszk neve

Feltételes termék maszk: a kedvezmény csak akkor aktiválódik, ha az ebben a mezőben szereplő termékek szerepelnek a kosárban

Minimum kedvezmény nélküli kosár érték: a kedvezmény csak akkor aktiválható, ha a vásárlás összege eléri a minimumként meghatározott értéket

Maszk: az itt megadott termékekre vonatkozik a kedvezmény

Termék paraméter: paraméteres termék esetén a kedvezmény a megadott paraméter esetén aktiválódik

Érték: a kedvezmény mértéke

Típus: a kedvezmény típusa; lehet ár illetve százalék típusú

Maszkokat a cikkszámok segítségével adhat meg. Két speciális karakter is használható, a kérdőjel valamint a csillag. A kérdőjel egy darab, a csillag pedig tetszőleges számú karaktert helyettesít. Például  a termék* maszk minden olyan termékre alkalmazza a kedvezményt, aminek az eleje termkék-kel kezdődik, legyen az termék1, termék22 vagy termék333. A termék? maszk esetén viszont a kérdőjel csak 1 darab karaktert helyettesít, pl. termék1, termék2, termék9.

Kódok szerkesztése

A kedvezményeket a kódok segítségével lehet aktiválni. A vásárlás során a felhasználó az ismert kód segítségével a meghatározott kedvezményre tehet szert. A kódok szerkesztését szintén a kedvezményeket listázó felületen teheti meg, az adott kedvezményre vonatkozóan.

Kódok

A kód listázó hasonlóan működik a kedvezmény listázóhoz. Létező kód esetén a szerkesztéshez kattintson a kód nevére a listázóban. Új kód létrehozásához a jobb felső sarokban található üres papírlapot, vagy a fogaskerék ikont használja.

Kódok

A fogaskerék ikon megnyomásával egy véletlen kódot generál a rendszer; amennyiben konkrét kódot szeretne megadni, úgy az üres papírlapot használja. Egyedi kód megadása esetén a következő formátumot kell betartani: a kódot "folyamatosan" kötőjelek és szóközök nélkül vigye fel. A rendszer 4x4-es formátumot fog belőle generálni.

Többszöri felhasználhatóság esetén adott felhasználó többször is használhatja (többszöri vásárlás esetén) a megadott kódot. Lehetőség van a kód időbeli érvényességének korlátozására is a felületen található naptár segítségével.

^
Facebook
Instagram
Twitter