Infoartnet - Web Média Marketing

AWE [Pyramid] CMS - 3.x használati útmutató - Webshop kategóriák

Tartalmi elemek

Webshop kategória kezelő

ugrás az oldal tetejére

Webshop kategória kezelő

A webshop kategória kezelőben azon felül hogy termékeinkhez kategóriát hozunk létre a csoportosításhoz, ebben a menüpontban létrehozott kategóriák képezik a webshopunk menüjének menüpontjait. Az itt létrehozott kategóriák automatikusan létrejönnek a Webshop menünkben.

Webshop kategória kezelős elérése

A webshop kategória kezelő az Adminisztrációs felület -> Webshop -> WS kategóriák -> WS kategóriák kezelése menüponton érhető el.

Új Webshop kategória létrehozása

A már megszokott módon a főkategória vagy amelyik kategória alá szeretnénk létrehozni az új kategóriánkat, azzal egy vonalban levő új létrehozása ikonra kattintunk.

Itt meg kell adnunk az új kategóriánk elnevezését, az alias automatikusan generálódik, adhatunk a kategóriánkhoz képet, leírást. S megannyi opcionális beállítással térhetünk el az alapértelmezett beállításoktól.

A jobb oldalon fent található mentés gombbal el is menthetjük új kategóriánkat. Az így létrejött új kategóriát szabadon felhasználhatjuk, s hozzárendelhetünk termékeket.

ugrás az oldal tetejére

Webshop kategória alapbeállítások

ugrás az oldal tetejére

Webshop kategória alapbeállítások

Itt tehetjük meg az alapbeállításokat webshopunk kategóriáihoz.

Webshop kategória alapbeállítások menüpont elérése

A Webshop kategória alapbeállítások az Adminisztrációs felület -> Webshop -> WS kategóriák -> Webshop kategória alapbeállítások menüponton érhető el.

Beállítási lehetőségek

  • Alapértelmezett listatípusnál lehetőségük van kiválasztani milyen adatokat jelenítsünk meg a kategóriáinkon belül. A legördülő menüpontban választhatunk a opciókból
  • A többi beállítás lehetőséget biztosít kategória leírás elrejtésére/megjelenítésére, kategórianév mutatása/elrejtésére, stb.
ugrás az oldal tetejére

Terméksorrend

ugrás az oldal tetejére

Terméksorrend

Hasonlóan a Documentorhoz itt a Webshop kategóriákban elhelyezett termékek kijelzési sorrendjét változtathatjuk meg "megfog és eldob" technikával.

Terméksorrend menüpont elérése

A Terméksorrend az Adminisztrációs felület -> Webshop -> WS kategóriák -> Terméksorrend menüponton érhető el.

Terméksorrend működése

Itt láthatjuk a létrehozott Webshop kategóriákat, itt elnavigálunk a kívánt kategórián belüli termékekhez, majd az itt található termékek sorrendjét változtathatjuk, úgy hogy bal egérgomb nyomva tartásával a terméken, a kívánt pozícióba húzzuk a terméket. Fontos a beállított sorrendet a Sorrend mentése gombbal aktiválhatjuk és véglegesíthetjük, ha ezt elmulasztjuk akkor az előzőleg elmentett sorrend marad aktív.

E mellett a termékek mellett található törlés gombbal megszüntethetjük a kategória összerendelést, a szerkesztés gombbal pedig közvetlenül a termékfej szerkesztésére navigál minket az admin felület.

ugrás az oldal tetejére


Előző Tartalomjegyzék Fel Következő
^
Facebook
Instagram
Twitter