Infoartnet - Web Média Marketing

AWE [Pyramid] CMS - 3.x használati útmutató - Rendelések

Tartalmi elemek

Rendelési lista

ugrás az oldal tetejére

Rendelési lista

Itt követhetjük nyomon a Webshopban leadott megrendeléseket. Láthatjuk részletesen melyik felhasználó milyen termékeket vásárolt, kifizette-e a terméket, teljesítettük-e már a rendelést, számlázva van-e.S lehetőségünk van a megrendeléseket exportál excel táblázatba.

Rendelési lista elérése

A Rendelési lista az Adminisztrációs felület -> Webshop -> Rendelések -> Rendelési lista menüponton érhető el.

Rendelések kezelése

Lehetőségünk van a következő műveletekre:

  • Exportálhatjuk a kijelölt rendeléseket
  • Megtekinthetjük, menedzselhetjük egy vásárló egy rendelését vagy akár az összes vásárlását, akár termékekre bontva is
  • Felvehetjük a megrendelővel a kapcsolatot, rendeléséről

Exportálás menete

A tetszőleges rendelések előtti kis jelölőnégyzetet bejelöljük, majd a fent jobb oldalon levő export gombra kattintunk.

A következő lépésben meg kell határoznunk az exportfájl formátumát, xls vagy csv, s végül az export gombra kattintva lementhetjük a táblázatunkat.

Rendelések megtekintése, menedzselése

Ha a rendelés sorában a vásárló nevére kattintunk akkor az admin felület elnavigál minket a SZEA-ba s ott ismételten a vásárló nevére kattintva megtekinthetjük és akár módosíthatjuk adatait ha szükséges.

Ha a rendelés sorában a rendelési számra kattintunk akkor láthatjuk az adott rendelés adatait. Itt lehetőségünk van üzenni a vásárlónak, s a jobb oldalt fent található két ikonnal megtekinthetjük a korábbi megrendeléseinek adatait.

Az első ikonra kattintva a korábbi megrendeléseket látjuk s tudjuk azokat menedzselni. Látható a termékek mellett egy státusz jelző ikon, ha zöld akkor teljesítve van a megrendelés, ha piros akkor még nincs. A kis plusz ikonnal adhatjuk meg hogy a megrendelés, hány termékkel lett teljesítve, amíg nem éri el a megrendelt érték at addig a státusz jel piros marad. Törölni is tudjuk a megrendelések közül adott terméket a kis kuka ikonnal.

A második ikonnal az eddigi megrendeléseket termékekre lebontva tekintetjük meg.

ugrás az oldal tetejére

Vásárlási feltételek

ugrás az oldal tetejére

Vásárlási feltételek

A vásárlási feltételeknél engedélyezhetjük a különböző vásárlási lépéseket. Az előre létrehozott vásárlási feltételek közül választhatjuk ki mit szeretnénk engedélyezni a vásárlók számára.

Vásárlási feltételek elérése

A Vásárlási feltételek  az Adminisztrációs felület -> Webshop -> Rendelések -> Beállítások -> Vásárlási feltételek menüponton érhető el.

Vásárlási feltételek létrehozása

Jobb oldalt fent az új létrehozása ikonra kattintva hozhatunk létre új vásárlási feltételt.

Meg kell adnunk a vásárlási feltételünk nevét. Majd megjelölni, hogy akarjuk-e hogy ez legyen az alapértelmezett. S ezután engedélyezni kell a tetszőleges vásárlási feltételeket, opciókat, feltételeket. Ha kiválasztottuk a kivántakat, akkor csak a jobb oldalon fent található mentés gombra kell kattintanunk és kész az első vásárlási feltételünket. Több is létrehozható és termékenként eltérő is alkalmazható.

ugrás az oldal tetejére

Rendelési lépések

ugrás az oldal tetejére

Rendelési lépések

Itt deklarálhatjuk a rendelés folyamatának lépéseit, úgy mint Adatok ellenőrzése, Szállítási mód választás, stb.

Rendelési lépések elérése

A Rendelési lépések az Adminisztrációs felület -> Webshop -> Rendelések -> Rendelési lépések menüponton érhető el.

Új rendelési lépés létrehozása

A jobb oldalon fent található új létrehozása ikonnal tudunk új lépést létrehozni.

Itt meg kell adnunk a lépés nevét, sorrendnél egy sorszámot, hogy hányadik lépés legyen a többi között; hogy kijelezendő-e, és hogy kötelező legyen legalább egy opciót választani ezen a lépésen belül.
Adhatunk leírást, és hibaüzenetet is.

Végül jobb oldalon fent található mentés ikonnal létre is jön az első vásárlási lépésünk, amihez már csak opciókat kell beállítanunk.

Opciók létrehozása

Új opciók létrehozásához a létrehozott lépéssel egy sorban levő műveletek ikonra kell kattintanunk.

Itt a jobb oldalon fent található új létrehozása ikonra kattintva hozhatunk létre egy opciót.

Opciónak meg kell adnunk a nevét, a vásárló számára megjelenített nevet, sorrendet, beviteli felületet. Van lehetőségünk képet és leírást, illetve előfeltételt és kiértékelendő feltételt is.

Előfeltételekre csak akkor van szükségünk, ha valamilyen előző lépésben meghatározott válasz alapján akarjuk csak megjeleníteni a jelenlegi lépésünket.
Kiértékelendő feltételeknél pedig hozzáadhatunk plusz költséget, pl. szállítási költséget határozhatunk meg.

Előfeltételt úgy tudunk hozzáadni, hogy a kis ceruza ikonra kattintunk, majd kiválasztjuk a feltételek közül ami nekünk kell és a kis új létrehozása ikonra kattintunk bal oldalt.

Itt relációs jelek és értékek segítségével adhatunk feltételeket; mentés gombbal pedig menthetjük feltételeinket.

Kiértékelendő feltételt pedig az új feltétel ikonra kattintva hozhatunk létre, aminek hatására egy új üres feltétel jön létre, amire ha rákattintunk akkor annak a szerkesztő felületére jutunk.

Itt hogy új következményt adjunk hozzá a bal oldalon található új következmény gombra kattintva tehetjük meg. A legördülő menüből választhatunk következménytípust a null esetén nem történik semmi, ha pedig a hozzáadott értéket választjuk növelhetjük pl szállítási költséggel a termék árát.

A hozzáadott feltételek között mindig ÉS kapcsolat van automatikusan.

Opciók módosítása

Példaként nézzük meg, hogyan lehet a Szállítással kapcsolatos beállításokat (módok, és költségek) módosítani illetve, hogyan lehet egy-egy opciót kikapcsolni:

1. Lépjünk be az adminisztrációs felületre és nyissuk meg a Webshop – Rendelések – Beállítások – Rendelési lépések menüpontot

Webshop – Rendelések – Beállítások – Rendelési lépések elérése

A menüpont kiválasztása után a következő panellel találkozhatunk - "Lépés listázó" (természetesen az egyes opciók különbözhetnek az itt látottaktól):

Webshop – Rendelések – Beállítások – Rendelési lépések panel

2. A megjelent „Lépés listázó” felületen keressük meg a Szállítással kapcsolatos lépést és a Műveletek oszlopban a „Sor szerkesztése” (ceruza ikon) opció segítségével nyissuk azt meg szerkesztésre

Lépés listázó - Szállítási opció kiválasztása

 Ha a Szállítási lépést kiválasztottuk szerkesztésre megjelenik a szállítási módok listája

Szállítási módok listája

3. Válassza ki a kívánt szállítási módot és a nevére kattintva nyissa meg szerkesztésre (példánkban most a "Házhozszállítás futárszolgálattal ( UV - utánvét)" opciót fogjuk szerkeszteni

Szállítási mód szerkesztése

A megnyitás után megnyílik az Opció szerkesztése panel

Opció szerkesztése panel

4. Szerkessze át (ceruza ikon) már beállított „kiértékelendő feltételeket" vagy törölje (kuka ikon) és hozzon létre újat
Fontos: Figyeljen a a feltételek közötti logikai kapcsolatra (ÉS / VAGY) 

Feltételek szerkesztése vagy törlése

5. Kattintson a feltétel mezőre vagy a ceruza ikonra és nyissa meg szerkesztésre!
Állítsa be a kiértékelendő feltételt és a következményeket (mi történjen a feltétel teljesülése esetén).

Opció szerkesztése - feltételek

Amennyiben módosítja a feltételt és a következményt a „MENTÉS" gombbal rögzítse a változásokat.

7. Ha egy Szállítási módot (vagy bármely Opciós elemet) ki szeretne kapcsolni, úgy a megnyitott Lépésválasztó felületen - ld.: 2. lépés – a kívánt módozat sorában a „Publikus" mezőt állítsa „nem publikál" –ra (piros gomb).

Opció kikapcsolása - Nem publikus

FONTOS!!!
A Rendelési lépések létrehozása/módosítása/törlése nagy odafigyelést igénylő művelet, hiszen a teljes vásárlási folyamatot és az árazást is befolyásolhatja. Ha úgy érzi nem biztos abban, hogy minden lépést jól tudna konfigurálni, akkor a feladat megkezdése előtt kérje munkatársaink segítségét a support##kukac##infoartnet.hu címen.

 

ugrás az oldal tetejére

Rendelés utáni lépések

ugrás az oldal tetejére

Rendelés utáni lépések

Itt hozhatjuk létre a rendelés után lépéseket úgy mint fizetés és annak módjai.

Rendelés utáni lépések elérése

A Rendelés utáni lépéseket az Adminisztrációs felület -> Webshop -> Rendelések -> Beállítások -> Rendelés utáni lépések menüponton érhető el.

Új rendelés utáni lépés

Új lépést a jobb oldalon fent található új hozzáadása ikonnal tehetjük meg.

Itt meg kell adni a lépés nevét, sorrendjét, és ki kell választanunk a lépés típusát illetve előfeltételt kell hozzárendelnünk.

Minden típusnál speciális beállítások és adatokra van szükség pl OTP-s és PayPal-os fizetéshez szükséges adatok megadása.

ugrás az oldal tetejére


Előző Tartalomjegyzék Fel Következő
^
Facebook
Instagram
Twitter