Infoartnet - Web Média Marketing

G-mail levelezési fennakadás

ideiglenes gmail levelezés fennakadás

A G-MAIL irányába történő levelezéseik nem minden esetben érnek célba. Ezt tapasztalhatta néhány ügyfelünk az elmúlt napokban. Mi az oka?

Egy korábbi probléma miatt a Google a levelezőszerverünk IP-címét felvette a belső (nyilvánosan nem is ellenőrizhető) spam-listájára. Emiatt a G-Mail rendszerébe küldött levelek egy része kézbesíthetlen, egy része pedig levélszemét mappába kerül.

A problémát megoldottuk és jeleztük a Google felé azonnal. Az ilyen esetek bejelentéséhez használt hibajelző űrlapokat már többször is kitöltöttük, próbáltuk ezzel felgyorsítani a folyamatot. Sajnos eddig még nem oldották fel a tiltást.

Sajnos, a szolgáltató nem rendelkezik elérhető ügyfélszolgálattal ilyen esetekre, akiktől pontosabb felvilágosítást kaphatnánk, hogy mikorra várható, hogy levesznek minket a listáról.

Addig is azt javasoljuk, hogy a visszapattanó üzenetek esetében más alternatív e-mail címre küldjék tovább levelüket, vagy közvetlenül G-Mail fiókba belépve küldjék el levelüket a probléma fennállása alatt.

Azoknál az ügyfeleinknél, ahol a levelezésük tőlünk feltétel nélkül átirányításra került más fiókba, ott a továbbítások megszüntetésre kerültek, illetve a továbbiakban is tiltva lesz ez a funkció a levelező szerveren, hogy ne veszélyeztesse ügyfeleink levelezését. Amennyiben továbbra is külső levelezőfiókot szeretne használni a beérkező levelek fogadására, a GMail fiókot konfigurálni kell, például az alábbi leírás szerint:

https://www.infoartnet.hu/gmail-fiok

Reméljük, hogy ennek a szigorításnak köszönhetően hamarosan lekerülünk a spam listákról, és nem történnek fennakadások a későbbiekben a GMail felé történő levelezésekben sem.

Türelmüket köszönjük!

^
Facebook
Instagram
Twitter