Infoartnet - Web Média Marketing

Galéria típusú menüpont

A menütípus funkciója

Ez a menütípus, egy kiválasztott galéria album elemeit (képek, videók) jeleníti meg a weboldalon.

Megjegyzés: A használati útmutatónak ez a fejezete csak a címében szereplő menütípussal foglalkozik. A menükezelés általános ismertetését, a "Tartalom kezelés / Tartalmak megjelenítése a weboldalon" témakör alatt, a "Menükezelés" című fejezetben találja.

A menütípushoz kötődő elem(ek) megjelenése a weboldalon

Akár képekről, akár videókról van szó, az egyes állományok tetszés szerint kialakított album struktúrá(k)ba szervezhetők.

A weboldalon az egyes albumok klikkeléssel nyithatók, ami hatására láthatóvá válik a lapozható tartalmuk. Navigálásra használhatja a fejléc alatti elérési útvonalat is, aminek egy tetszés szerinti elemére klikkelve, feljebb léphet az album struktúrában.

Egy-egy album konkrét média elemére klikkelve felugrik annak kinagyított képe, illetve videó esetén elindul a lejátszás.

Képek

A következő három kép, egy konkrét állomány elérésének lépéseit és a jellegzetes felületeket szemlélteti.

Videók

A videó állományok elérésének módja megegyezik a képekével. A videókat a lejátszás funkció ikonja látványosan megkülönbözteti a képektől.

A menütípus paraméterei

Ennek a menütípusnak a kiválasztásakor, a "Paraméterek" alatti szürke hátterű felületen, automatikusan a következő - csakis erre a menütípusra jellemző - plusz adatok jelennek meg a felvételező boxban:

  • Alapértelmezett album használata: Az "igen" vagy a "nem" opció választásával döntheti el, hogy az adott menüpontra klikkelve az alapértelmezett galéria album, vagy itt, a menü szinten meghatározott galéria album tartalma jelenjen-e meg a weboldalon.
  • Galéria album: Az előző opciónál a "nem" választása azt jelenti, hogy Ön nem az alapértelmezett Galéria album tartalmát akarja megjeleníteni. Ilyenkor a "Galéria album" legördülő mező értéklistájából kell választania egy, a "Komponensek/Galéria/Albumok" alatt már létrehozott albumot.

Paraméter-, és sablon öröklődés

A menütípusnál értelmezett paraméter-, és sablon öröklődés:

Öröklődési
hierarchia
Vezérlési szint Paraméter
beállítási lehetőség
Template (sablon)
beállítási lehetőség
1. Globális/Alapértelmezett    
2. Menüpont    
3. Komponens    
4. Kategória    
5. Tartalmi elem    

Kiemelt partnereink

Magyar Olimpiai Bizottság  Széchenyi István Egyetem  Kecskeméti Főiskola ALTmob - ALTernative mobILITY!

Facebook
Google+
Twitter