Infoartnet - Web Média Marketing

Kategóriafa (Ajaxos, generált PDF-ekkel) típusú menüpont

A menütípus funkciója

Ez a menütípus, egy kiválasztott kategória struktúra elemeit jeleníti meg a weboldalon úgy, hogy alapértelmezetten csak a legfelső kategória szintet nyitja meg, az egyes alágak további megnyitása a felhasználó döntésén múlik. Minden kategória ág utolsó eleme, tartalma(ka)t nyit meg a weboldalon.

Egy-egy kategória névre klikkelve, csak a közvetlenül alatta lévő szint nyílik meg a struktúrából, míg egy már nyitott struktúra ág tetszőleges kategóriájára klikkelve, az az alatti összes szint becsukódik.

Azok a kategóriák, amelyekben akár csak egyetlen alkategória is van, feketén jelennek meg a kategória listában, amelyek alatt nincs további kategória, azok pedig link szerűek a kliens oldali struktúrában.

Linkszerűen jelennek meg a listában azok a kategóriák is, amelyek valamilyen megjeleníthető tartalmat nyitnak meg és azok is, amelyekhez még semmi sincs kapcsolva.

Megjegyzés: A használati útmutatónak ez a fejezete csak a címében szereplő menütípussal foglalkozik. A menükezelés általános ismertetését, a "Tartalom kezelés / Tartalmak megjelenítése a weboldalon" témakör alatt, a "Menükezelés" című fejezetben találja.

 

A menütípushoz kötődő elem(ek) megjelenése a weboldalon

Ez a megjelenítő csak a kategóriákat listázza, a hozzájuk csatolt elemeket (tartalmakat) nem, kivéve az egyes alágak utolsó kategóriáit, amelyekre klikkelve megnyílik a hozzájuk rendelt tartalmi elem, vagy tartalmi elem csoport.Egy paraméter megváltoztatással beállítható (lásd később), hogy ne csak egy-egy struktúra ág utolsó eleméhez kötődő generált PDF fájl legyen letölthető, hanem az összes létező, bármely kategóriához tartoznak is.

A menütípus paraméterei

Ennek a menütípusnak a kiválasztásakor, a "Paraméterek" alatti szürke hátterű felületen, automatikusan a következő - csakis erre a menütípusra jellemző - plusz adatok jelennek meg a felvételező boxban:

 • Kategória: A "Kategória" címke alatti első két ikonnal két különböző felületet aktiválhat, ugyanannak a célnak az eléréséhez.

  Az Ön számára szimpatikusabb felületen válassza ki azt a szülő kategóriát, aminek a struktúráját, illetve az egyes alágak utolsó elemeihez csatolt tartalmait meg kívánja jeleníteni a weboldalon.

  A kiválasztott kategória neve az ikonok alatt látható. A harmadik "kuka" ikonnal, ezt az aktuális kategória választást törölheti.

  A következő képeken a két kategória választó felület látható.

  Ha a most következő paraméterek bármelyikénél az "igen" és "nem" rádiógombok előtti jelölőnégyzet aktív ("pipa" van benne), akkor az adott paraméter értéke az ennél a menütípusnál értelmezett magasabb, Globális vezérlési szint azonos beállításából öröklődik erre a szintre. Ha a jelölőnégyzet inaktív (üres), akkor itt kell beállítania az adott paraméter értékét, az "igen" vagy "nem" rádiógomb aktiválásával.

 • Testvérelemek mutatása: Ezzel az opcióval azt állíthatja be, hogy a választott kategóriával azonos szinten elhelyezkedő '"testvér" kategóriákat mutassa-e a rendszer, a kliens oldali felhasználónak.
 • PDF letöltés ikon: Ezzel az opcióval azt állíthatja be, hogy a PDF letöltés ikonja és linkje megjelenjen-e azon kilistázott kategóriák nevei mögött, amelyekhez a Documentorban generált PDF fájl kapcsolódik (Tartalom/Documentor/PDF készítése).

  Ha ez a paraméter aktív, akkor a menüponthoz tartozó kategória struktúra összes eleméhez tartozó generált (nem feltöltött) PDF-ek letölthetővé, illetve megnyithatóvá válnak, akármelyik szint, bármely eleméhez kötődnek is.  Ha viszont ez a paraméter nem aktív, akkor azok a Documentorban generált PDF fájlok, amelyek nem egy kategória ág utolsó eleméhez kötődnek, ennek a menüpontnak a használatával el sem érhetők a weboldalon, mivel az adott kategóriákra klikkelve, azonnal az alkategóriájukat nyitja meg a rendszer.

Paraméter-, és sablon öröklődés

A menütípusnál értelmezett paraméter-, és sablon öröklődés:

Öröklődési
hierarchia
Vezérlési szint Paraméter
beállítási lehetőség
Template (sablon)
beállítási lehetőség
1. Globális/Alapértelmezett Van és öröklődik Van és öröklődik
2. Menüpont Van és öröklődik Van és öröklődik
3. Komponens Nincs Van és öröklődik
4. Kategória Van, de nincs hatása Van és öröklődik
5. Tartalmi elem Van, de nincs hatása Van, de nincs hatása
^
Facebook
Instagram
Twitter