Infoartnet - Web Média Marketing

Link (URL) típusú menüpont *

A menütípus funkciója

Ez a menütípus, egy elérési útvonallal, fájlnévvel és kiterjesztéssel (linkkel) meghatározott elem (weboldal, tartalmi elem, kép, videó, dokumentum, stb.) behívását, illetve megjelenítését teszi lehetővé.

Megjegyzés: A használati útmutatónak ez a fejezete csak a címében szereplő menütípussal foglalkozik. A menükezelés általános ismertetését, a "Tartalom kezelés / Tartalmak megjelenítése a weboldalon" témakör alatt, a "Menükezelés" című fejezetben találja.

A menütípushoz kötődő elem(ek) megjelenése a szerkesztőfelületen

Az ilyen típusú menüpont hatására megjelenő tartalmak nagyon sokrétűek és változatosak lehetnek, mivel minden olyan - egyébként megjeleníthető - elem behívható ezzel a módszerrel, aminek ismert, ezáltal megadható az elérési útvonala.

Menütípus beállítása a szerkesztőfelületen

A menütípus bállításai és paraméterei

1. Név: Menüpont neve – weboldalon megjelenő név rövid jellemző név legyen

2. Alias: Ennél a menütípusnál nem releváns

3. URL: a rendszer által generált mező a 6. pontnál megjelölt URL mező alapján

4. Publikus: A menüpont megjelenésének szabályozása

5. Cél megnyitása: Amennyiben a link a saját website-unk belső tartalmára utal, azaz nem vezet ki a website-ról) akkor érdemes az alapértelmezett „Az adott ablakban" opciót választani.

Megjegyzés: Ha a kiválasztott link egy másik website-ra, domain-re, vagy fájlra mutat akkor használjuk az „Új ablakban" vagy a az „Új fülön" opciót.

A menütípus paraméterei
Ennek a menütípusnak a kiválasztásakor, a "Paraméterek" alatti felületen, automatikusan a következő - csakis erre a menütípusra jellemző - plusz adat jelenik meg.

6. URL: A konkrét url megadása (külső tartalomnál teljes webcímet kell megadni (http://...)
belső cím (pl.: médiakezelőben tárolt dokumentum) esetében elég a relatív útvonal azaz (/....)

7. Ikon: Template-től és menüpozíciótól függően lehetőség van meghatározott méretű kép elhelyezése a menüponthoz. Ha nem biztos benne, hogy az Ön rendszerében ez a lehetőség adott ,kérje munkatársaink segítségét!

8. Hozzáférési szint.:Itt állíthatja be, hogy az adott menüpont mindenki számára látható-e vagy csak egy szűkebb csoportnak pl.: bejelentkezett látogatóknak.

A menütípushoz kötődő elem(ek) megjelenése a weboldalon

Megjelenés a weben (látható a kapcsolt link url-je a böngésző alján)

Menütípus és a link megjelenése a weben

^
Facebook
Instagram
Twitter