Infoartnet - Web Média Marketing

Link (URL) típusú menüpont

A menütípus funkciója

Ez a menütípus, egy elérési útvonallal, fájlnévvel és kiterjesztéssel (linkkel) meghatározott elem (weboldal, tartalmi elem, kép, videó, dokumentum, stb.) behívását, illetve megjelenítését teszi lehetővé, a weboldalon.

Megjegyzés: A használati útmutatónak ez a fejezete csak a címében szereplő menütípussal foglalkozik. A menükezelés általános ismertetését, a "Tartalom kezelés / Tartalmak megjelenítése a weboldalon" témakör alatt, a "Menükezelés" című fejezetben találja.

A menütípushoz kötődő elem(ek) megjelenése a weboldalon

Az ilyen típusú menüpont hatására megjelenő tartalmak nagyon sokrétűek és változatosak lehetnek, mivel minden olyan - egyébként megjeleníthető - elem behívható ezzel a módszerrel, aminek ismert, ezáltal megadható az elérési útvonala.

A menütípus paraméterei

Ennek a menütípusnak a kiválasztásakor, a "Paraméterek" alatti szürke hátterű felületen, automatikusan a következő - csakis erre a menütípusra jellemző - plusz adat jelenik meg a felvételező boxban:

  • URL: Ebbe a mezőbe kell beírnia, vagy egy másik felületről, illetve mezőből - pl. a "Ctrl-C" és "Ctrl-V" billentyű kombinációk használatával - átmásolnia, a menüpont segítségével megjeleníteni kívánt tartalom elérését (linkjét).

    Ha a megjelenítendő tartalom nem a saját környezet része - ahol elegendő egy kitüntetett könyvtástól kezdődően definiálni az elérést -, akkor itt mindenképp a teljes elérési útvonalat meg kell adnia ("http:// ... ").

Paraméter-, és sablon öröklődés

A menütípusnál értelmezett paraméter-, és sablon öröklődés:

Öröklődési
hierarchia
Vezérlési szint Paraméter
beállítási lehetőség
Template (sablon)
beállítási lehetőség
1. Globális/Alapértelmezett    
2. Menüpont    
3. Komponens    
4. Kategória    
5. Tartalmi elem    

Kiemelt partnereink

Magyar Olimpiai Bizottság  Széchenyi István Egyetem  Kecskeméti Főiskola ALTmob - ALTernative mobILITY!

Facebook
Google+
Twitter