Infoartnet - Web Média Marketing

Oldaltérkép típusú menüpont

A menütípus funkciója

Ez a menütípus, egy kiválasztott kategória struktúrát és az ahhoz rendelt tartalmi elemeket együtt jeleníti meg a weboldalon.

Megjegyzés: A használati útmutatónak ez a fejezete csak a címében szereplő menütípussal foglalkozik. A menükezelés általános ismertetését, a "Tartalom kezelés / Tartalmak megjelenítése a weboldalon" témakör alatt, a "Menükezelés" című fejezetben találja.

A menütípushoz kötődő elem(ek) megjelenése a weboldalon

Alapértelmezetten a struktúra összes ága és szintje ki van nyitva, a tartalmi elemeknek pedig - a kategória stuktúra megfelelő helyén - a megnevezéseik vannak kilistázva.

A kategóriák vastagon kiemelve és feketén, a tartalmi elemek pedig linkszerűen jelennek meg a listában.

A tartalmi elemeket egyesével, a megnevezésükre való kattintással nyithatja meg, majd a lap alján lévő "VISSZA AZ ELŐZŐ OLDALRA" linkre, vagy a böngésző program "Ugrás az előző oldalra" ikonjára klikkelve térhet vissza az oldaltérképhez, a tartalmi elem egyidejű bezárásával.

Az alapértelmezetten nyitott kategória ágak nem csukhatók be, ezért egy-egy kategória névre való klikkelésnek nincs semmilyen hatása.

A menütípus paraméterei

Ennek a menütípusnak a kiválasztásakor, a "Paraméterek" alatti szürke hátterű felületen, automatikusan a következő - csakis erre a menütípusra jellemző - plusz adat jelenik meg a felvételező boxban:

  • Kategória: A "Kategória" címke alatti első két ikonnal két különböző felületet aktiválhat, ugyanannak a célnak az eléréséhez.

    Az Ön számára szimpatikusabb felületen válassza ki azt a szülő kategóriát, amely alatti struktúra valamennyi elemét meg kívánja jeleníteni, illetve a hozzájuk csatolt tartalmakat - a megnevezésükre való kattintással - meg kívánja nyitni a weboldalon.

    A kiválasztott kategória neve az ikonok alatt látható. A harmadik "kuka" ikonnal, ezt az aktuális kategória választást törölheti.

    A következő képeken a két kategória választó felület látható.
Paraméter-, és sablon öröklődés

A menütípusnál értelmezett paraméter-, és sablon öröklődés:

Öröklődési
hierarchia
Vezérlési szint Paraméter
beállítási lehetőség
Template (sablon)
beállítási lehetőség
1. Globális/Alapértelmezett Van, de nincs hatása Van és öröklődik
2. Menüpont Van, de nincs hatása Van és öröklődik
3. Komponens Van, de nincs hatása Van és öröklődik
4. Kategória Van, de nincs hatása Van, de nincs hatása
5. Tartalmi elem Van, de nincs hatása Van, de nincs hatása
^
Instagram
Instagram
Facebook
Google+
Twitter